Εκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη Νοvartis

Εκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη Νοvartis

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Βουλή μεταφέρεται αύριο το πολιτικό ενδιαφέρον καθώς είναι προγραμματισμένη η συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της Novartis. Η αυλαία της συζήτησης στη Βουλή ανοίγει αύριο με κυβέρνηση και αντιπολίτευση να βρίσκονται σε θέση «μάχης» σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία μάλιστα καθώς σημειώνεται κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Ολες οι λεπτομέρειες για την οργάνωση της αυριανής συζήτησης στη Βουλή, αναμένεται, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, να συζητηθούν σε έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 2 μετά το μεσημέρι.

Υπευνθυμίζεται ότι κατά πλειοψηφία, η Διάσκεψη είχε δεχτεί την εισήγηση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, να στηθούν δέκα κάλπες, μία για κάθε εμπλεκόμενο.

Την περασμένη εβδομάδα μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων σε άτυπη ενημέρωση των δημοσιογράφων ο πρόεδρος της Βουλής αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στην απόφαση να στηθούν δέκα κάλπες και ερωτηθείς σχετικά είχε δηλώσει με κατηγορηματικό τρόπο ότι για όλα τα θέματα για τα οποία προέβαινε σε ενημέρωση σχετικά με εκείνη την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων είχε ερωτηθεί και γνωματεύσει σχετικά το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής.

Η συνεδρίαση θα γίνει υπό τη σκιά και της μήνυσης που κατέθεσε o πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε βάρος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση της Νovartis.

Το περίγραμμα της διαδικασίας σύμφωνα με τον προγραμματισμό μέχρι τώρα:

Η συζήτηση της πρότασης θα ξεκινήσει στις 9:00 – με αρχικό προγραμματισμό να ολοκληρωθεί έως τις 22:00 – και τότε να ξεκινήσει η ψηφοφορία. Σύμφωνα με την εικόνα που έχει η Βουλή μέχρι τώρα, από τα αναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα στη δικογραφία, όλοι θα μιλήσουν ενώπιον της Ολομέλειας, εκτός του Ευρωπαίου επιτρόπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος την ίδια ημέρα θα είναι σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον γγ του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη, και θα στείλει υπόμνημα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή