Μηνύσεις για τη Novartis κατέθεσαν Βενιζέλος – Γεωργιάδης

Μηνύσεις για τη Novartis κατέθεσαν Βενιζέλος – Γεωργιάδης

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε για την υπόθεση Novartis ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος υποβάλλοντας μήνυση το πρωί της Τρίτης.

Το όνομα του κ. Βενιζέλου περιλαμβάνεται στη δικογραφία της υπόθεσης που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή μαζί με άλλα εννέα πολιτικά πρόσωπα, πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ -ΜΠΕ, κατέθεσε πριν από λίγο έγκληση και μήνυση κατά του ενός από τους τρεις ανώνυμους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis.

Οπως αναφέρει κ. Βενιζέλος σε δήλωσή του «ψέλλισε, το όνομά μου κατά τρόπο αυταπόδεικτα ψευδή. Στρέφομαι όμως και κατά των αυτουργών και των συνεργών μιας σειράς εγκλημάτων που έχουν βαρύ θεσμικό χαρακτήρα». Πρόσθεσε ότι «η κραυγαλέα ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση είναι το λιγότερο. Διεπράχθη σε βάρος μου κατάχρηση εξουσίας με τη νομική έννοια του όρου. Με εξέθεσαν σε δίωξη, ενώ γνώριζαν όχι απλώς ότι είμαι αθώος αλλά παντελώς άσχετος με την υπόθεση».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε ότι «αυτά που συνέβησαν τις τελευταίες βδομάδες έχουν προαναγγελθεί από τον πρωθυπουργό και υπουργούς του ένα χρόνο πριν. Η κυβέρνηση αντιποιείται εισαγγελικά και δικαστικά καθήκοντα. Προαναγγέλλει, προετοιμάζει, οργανώνει, παρεμβαίνει, αξιολογεί, προωθεί».

«Πρόκειται για σφετερισμό της ιδιότητας του κρατικού οργάνου για να αλλοιωθούν θεμελιώδεις αρχές και θεσμοί του πολιτεύματός μας, όπως η διάκριση των εξουσιών και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης», επισημαίνει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης το 2012-2014.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «αυτό το οποίο συμβαίνει στο χώρο της δικαιοσύνης, δηλαδή η θεσμική τερατογένεση μέσα από τη μείξη δικαιοσύνης και πολιτικής, είναι ζήτημα πολύ σοβαρότερο και από την αποτυχία της λεγόμενης καθαρής εξόδου στην οικονομία, κι από τις διολισθήσεις στο μέτωπο των εθνικών θεμάτων και της εξωτερικής πολιτικής».

Κατέληξε λέγοντας ότι «τελειώνει ο πολιτικός τους χρόνος. Αλλά φεύγοντας καταστρέφουν τις γέφυρες και ναρκοθετούν τον τόπο. Εμείς ως υπεύθυνοι πολίτες πρέπει να αντισταθούμε, πρέπει να αγωνιστούμε για τους θεσμούς, τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και την προοπτική των παιδιών μας».

Υπενθυμίζεται  ότι σε κείμενό του ο κ. Βενιζέλος είχε χαρακτηρίσει την πρόταση σύστασης κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Novartis που υπέγραψαν οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «ακραία θεσμική αθλιότητα».

Aκολουθεί συνημμένο το πλήρες κείμενο της μήνυσης.

Μήνυση και από Γεωργιάδη

Στο μεταξύ, μήνυση κατά των τριών προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis κατέθεσε πριν από λίγο και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο twitter: «Προ ολίγου κατετέθη η μήνυσή μου κατά των τριών ψευδομαρτύρων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή