Συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ την Παρασκευή

Συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ την Παρασκευή

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική συνομιλία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις συνομιλίες σε σχέση με το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ, την προκλητική αεροναυτική δραστηριότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο και τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Επιπλέον, συζήτησαν για την παρεμπόδιση της εξόρυξης στην κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία.

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να έχουν και συνάντηση την Παρασκευή στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των 27, σε συνέχεια της συνάντησης που θα έχει η Γερμανίδα Καγκελάριος με τον Ζόραν Ζάεφ στη Γερμανία, αλλά και προκειμένου να συνεχίσουν τη συζήτησή τους σε σχέση με την Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός στη συνομιλία του με την Αγκελα Μέρκελ και αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ υπογράμμισε την ανάγκη για οριστική λύση στο θέμα με αλλαγή και της συνταγματικής ονομασίας της γείτονος, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στις τουρκικές ενέργειες της τελευταίας περιόδου, τονίζοντας πως ο σεβασμός του διεθνούς δικαιου σε Αιγαίο και Μεσόγειο από την Τουρκία αποτελεί προϋπόθεση για την προώθηση των ευρωτουρκικών σχέσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή