Ερντογάν: Το τουρκικό πυροβολικό απώθησε τους «τρομοκράτες»

Ερντογάν: Το τουρκικό πυροβολικό απώθησε τους «τρομοκράτες»

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κονβόι των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων που προσπάθησε να εισέλθει στον κουρδικό θύλακα της Αφρίν, υποχώρησε μετά τα πυρά που δέχθηκε από το τουρκικό πυροβολικό, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι το αποτελούσαν «τρομοκράτες» που δρούσαν ανεξάρτητα από τη Δαμασκό και τους δύο βασικούς υποστηρικτές της, τη Μόσχα και την Τεχεράνη.

Ο Ερντογάν επανέλαβε ότι ήλθε σε συμφωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ιρανό ομόλογο του, Χασάν Ρουχανί, σχετικά με τη μη ανάπτυξη φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στο καντόνι, τονίζοντας ότι οι σιίτες πολιτοφύλακες που το επιχείρησαν, θα πληρώσουν πολύ υψηλό τίμημα.

«Δυστυχώς, αυτό το είδος τρομοκρατικών οργανώσεων κάνει λάθος βήματα με τις αποφάσεις που παίρνει. Δεν είναι δυνατόν για εμάς, να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο. Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν σε μία συνέντευξη τύπου.

Την είσοδο των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στο Αφρίν είχε αμφισβητήσει επίσης νωρίτερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Ωστόσο, η συριακή τηλεόραση έχει μεταδώσει εικόνες από την άφιξη τους στον κουρδικό θύλακα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή