ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Nissan

 Οι παγκόσμιες πωλήσεις των crossover και των SUVs της Nissan, σημείωσαν αύξηση άνω του 12% για το 2017 με περισσότερα από 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Στην κούρσα των πωλήσεων πρωτοστατεί το Kicks, το ολοκαίνουργιο μικρό crossover της Nissan, τα Rogue, X-Trail και Qashqai,  το ανανεωμένο μεγάλο SUV Armada, καθώς  και το πολυτελές compact crossover INFINITI QX30.  

Οι παγκόσμιες πωλήσεις των crossover και SUV μοντέλων της Nissan αυξήθηκαν σχεδόν κατά 13%, ενώ στα πολυτελή crossover και SUV της INFINITI , σημειώθηκε αύξηση κατά σχεδόν 9% για το 2017. Συνολικά, η Nissan αύξησε τον όγκο  πωλήσεων των crossover και SUV μοντέλων της σε όλη την Υφήλιο, κατά σχεδόν 230.000 οχήματα το περασμένο έτος.

Το Kicks σημείωσε μια θεαματική πορεία από το πρώτο κιόλας έτος πωλήσεων, στις αγορές του  Μεξικό, της Λατινικής Αμερικής και της Κίνας, φτάνοντας σχεδόν τις 109.000 πωλήσεις παγκοσμίως. Το μικρό crossover της Nissan θα ξεκινήσει φέτος την εμπορική πορεία του  στις Η.Π.Α. και τον Καναδά, δύο σημαντικές αγορές που  αναμένεται να του  δώσουν περαιτέρω ώθηση στις πωλήσεις.

Παράλληλα, τα  Nissan Rogue, X-Trail και Qashqai  σημείωσαν πάνω από 1,38 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως για το 2017, αυξάνοντας τις πωλήσεις τους κατά 10%. 

Το ανανεωμένο Nissan Armada στις ΗΠΑ και η ισχυρή ζήτηση για το Nissan Patrol  στην Μέση Ανατολή, αύξησαν τις πωλήσεις των εν λόγω οχημάτων κατά  79% σε παγκόσμιο επίπεδο, φτάνοντας  σχεδόν τα  80.000 οχήματα και  αποδεικνύοντας ότι τα μεγάλα SUV με σασί τετράγωνης διατομής , έχουν ένθερμο αγοραστικό κοινό. 

Στην INFINITI, οι πωλήσεις του πολυτελούς compact crossover QX30 αυξήθηκαν κατά  97% το 2017, με  σχεδόν 32.000 πωληθέντα οχήματα κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους πώλησης του μοντέλου. Το μεγάλο SUV QX80 συνέχισε να κερδίζει δυναμική, με περισσότερες από 21.000 πωλήσεις παγκοσμίως.

Τον επόμενο μήνα, η INFINITI θα λανσάρει το ολοκαίνουργιο crossover μεσαίου μεγέθους QX50. Χτισμένο πάνω σε μια νέα πλατφόρμα με εκπληκτική εσωτερική και εξωτερική σχεδίαση και με τον VC-Turbo, τον πρώτο κινητήρα μεταβλητής συμπίεσης στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς και με προηγμένες λειτουργίες ημιαυτόνομης οδήγησης,  το QX50 τοποθετείται την κατάλληλη στιγμή και στο κατάλληλο σημείο, μιας εκ των  ταχύτερα αναπτυσσόμενων κατηγοριών  οχημάτων στον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, η κατηγορία των premium μεσαίων crossover  έχει τετραπλασιαστεί στην Κίνα και υπερδιπλασιαστεί στις Η.Π.Α.

Συνολικά, οι πωλήσεις των crossover και των SUV της Nissan έχουν αυξηθεί  κατά 94% στη Λατινική Αμερική και  κατά 16% τόσο στη Βόρεια Αμερική, όσο και στην Κίνα.

Στην Ελλάδα, η  Nissan κατέκτησε την δεύτερη θέση στις ταξινομήσεις επιβατικών αυτοκινήτων για το 2017, με μερίδιο αγοράς 8,2%. Επιπλέον, το QASHQAI επιβεβαιώνει την κυριαρχία του και στην Ελληνική αγορά, όντας το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο στην κατηγορία C-SUV,  με 2.578 ταξινομήσεις. 

Εκτός των παραπάνω, η Nissan εξακολουθεί να  πρωτοπορεί σε σημαντικές,  νέες τεχνολογίες που αφορούν την αυτοκίνηση,  τόσο με τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της, όσο και με την καθοριστική συμβολή της στην ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης.   

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ