Αβραμόπουλος: «Σκευωρία κάποιων σε σκοτεινά δωμάτια»

Αβραμόπουλος: «Σκευωρία κάποιων σε σκοτεινά δωμάτια»

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιχμές για «σκευωρία», για την οποία «κάποιοι σε κάποια σκοτεινά δωμάτια πήραν την απόφαση και το έκαναν χρησιμοποιώντας ως όχημα τους μάρτυρες με τις κουκούλες», αφήνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στη συνέντευξή του στις «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ, προκαλώντας να ερευνηθεί εις βάθος οτιδήποτε αφορά τον ίδιο αλλά και τους συνεργάτες του: «Ας τους ψάξουν, ας τους ερευνήσουν. Και αν κάτι βρεθεί, στο εκτελεστικό απόσπασμα».

«Πρόκειται για μια σκευωρία, η οποία στήθηκε από κάποιους κύκλους με συγκεκριμένους σκοπούς και θα καταρρεύσει», επισημαίνει, ενώ ερωτηθείς αν έχει μιλήσει με τον πρωθυπουργό μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή, απαντά ότι δεν χρειάστηκε να μιλήσει και ότι αν το κάνει, δεν θα είναι για την υπόθεση. Διαμηνύει, ωστόσο, ότι «θα μιλήσει η Δικαιοσύνη, μέχρι τα καθάρματα που έστησαν την ιστορία, να βρεθούν στο εδώλιο».

Σε σχέση με τις παραγγελίες εμβολίων κατά της γρίπης επαναλαμβάνει ότι ο Κώστας Καραμανλής είχε πλήρη γνώση: «Ο κ. Καραμανλής είναι ένας υπεύθυνος πολιτικός. Υπήρξε ένας πολύ καλός πρωθυπουργός και ήταν ενήμερος για όλα τα θέματά του. Και ειδικότερα γι’ αυτά τα ζητήματα είχε δώσει και συγκεκριμένες οδηγίες. Γι’ αυτό και συγκάλεσε τις κυβερνητικές επιτροπές όπου συζητήθηκαν και ελήφθησαν οι αποφάσεις», σημειώνει.

Απαντώντας στις αιτιάσεις για το υψηλό κόστος του μοριακού ελέγχου του αίματος και στην αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης στη διάρκεια της θητείας του στο υπ. Υγείας, σημειώνει ότι δική του αποστολή ήταν να παρέχονται υπηρεσίες Υγείας στους Ελληνες πολίτες και επισημαίνει ότι «οι δαπάνες αυξάνονται κατά καιρούς, ανάλογα με τα ζητήματα, με τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο ευρύτερος χώρος της Υγείας». Πάντως, ο κ. Αβραμόπουλος παίρνει αποστάσεις από τη θέση της Ν.Δ. περί «πολωνοποίησης» της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα έχει ένα από τα πιο σύγχρονα Συντάγματα της Ευρώπης, είναι μία Δημοκρατία που λειτουργεί με τις δυσκολίες της, με τα προβλήματά της, με τα ελαττώματά της. Και πρέπει αυτή τη Δημοκρατία να την προστατεύσουμε».

«Οι θεσμικές μου σχέσεις με την ελληνική κυβέρνηση δεν θα επηρεαστούν, όπως δεν επηρεάζεται καθόλου και ο θεσμικός μου ρόλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό είναι μια καθαρά εσωτερική υπόθεση που έχει πάρει τον δρόμο της», απαντά στο ερώτημα αν θα επηρεαστεί η θητεία του στις Βρυξέλλες, ενώ διαμηνύει: «Δεν ανήκω αυτή τη στιγμή με τον θεσμικό μου ρόλο ως επιτρόπου στη χώρα, ανήκω στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συνεχίζω απρόσκοπτα τα καθήκοντά μου». «Ο κ. Αβραμόπουλος είναι εδώ, απασχολημένος και συνεχίζει τη δουλειά του», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν κ. Μ. Σχοινάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή