Υπέρ της μιας κάλπης τάσσονται η ΔΗΣΥ και το Ποτάμι

Υπέρ της μιας κάλπης τάσσονται η ΔΗΣΥ και το Ποτάμι

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σαφή αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στη διαφαινόμενη σημερινή διαδικασία εξέφρασε χθες, κατά τη διάρκεια της διάσκεψης των προέδρων, ο εκπρόσωπος του κόμματος Β. Κεγκέρογλου, όπου και εντέλει προκρίθηκε η κυβερνητική εισήγηση για ξεχωριστή ψηφοφορία σε δέκα διαφορετικές αριθμημένες κάλπες για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα της υπόθεσης Novartis. Στη Χαρ. Τρικούπη αντετίθεντο εξαρχής στη συγκεκριμένη εξέλιξη, προκρίνοντας τη λύση της μιας κάλπης με το «καθαρό» ερώτημα «ναι» ή «όχι» στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, καθώς, όπως τόνιζαν, μέχρι τούτη την ώρα δεν υπάρχει συγκεκριμένο κατηγορητήριο κατά των δέκα πολιτικών. Κορυφαίοι παράγοντες του κόμματος ανέφεραν στην «Κ» πως μέσω της προτεινόμενης από την κυβέρνηση διαδικασίας, το Μαξίμου επιχειρεί μία ακόμα «εργαλειοποίηση» της υπόθεσης με στόχο να αποκομίσει κομματικά οφέλη, τουτέστιν «να σπιλώσει περαιτέρω πολιτικά πρόσωπα με τον μανδύα της ψήφου των βουλευτών». 

Το θέμα της μιας κάλπης δεν έχει τελειώσει οριστικά καθώς στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται ήδη από χθες για τη σημερινή διαδικασία –που ξεκινά στις 9 το πρωί– με «πολεμικές διαθέσεις». Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως αν τελικά η προσπάθεια δεν ευοδωθεί και οριστικοποιηθεί η κυβερνητική πρόταση για δέκα ξεχωριστές κάλπες, τότε θα δώσουν κανονικά το «παρών» στην ψηφοφορία με τον στόχο να είναι διττός: Πρώτον, να σχηματιστεί προανακριτική επιτροπή ώστε τα στελέχη του κόμματος να αποδείξουν την αθωότητά τους και να μην επιστρέψει η δικογραφία στη Δικαιοσύνη και να μη «σέρνεται» επί μακρόν η σκιά της υπόθεσης. Δεύτερον, στην ακύρωση μιας μετέπειτα επικοινωνιακής διαχείρισης από πλευράς Μαξίμου, καθώς όπως έλεγαν στην «Κ» κομματικοί παράγοντες «δεν θα παίξουμε κανένα επικοινωνιακό παιχνίδι που θα βασίζεται σε διαδικαστικά τερτίπια», ζητώντας σαφώς «να χυθεί άπλετο φως».

Κ.Ο. Ποταμιού

Υπέρ της μιας κάλπης τάσσεται και ο Στ. Θεοδωράκης που χθες συγκάλεσε την Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Το πρώτο που τέθηκε επί τάπητος είναι η σημασία της διαλεύκανσης της υπόθεσης Νοvartis που από την πρώτη στιγμή το Ποτάμι χαρακτήρισε ως ένα υπαρκτό σκάνδαλο, χωρίς να λησμονούνται διόλου οι «κυβερνητικές μεθοδεύσεις» που στόχο έχουν «να πλήξουν τους αντιπάλους». Οσον αφορά τη θέση του κόμματος στην περίπτωση που τελικά στηθούν οι δέκα κάλπες, από το Ποτάμι αφήνουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, προαναγγέλλοντας πως η σημερινή μάχη θα «είναι σκληρή σε όλα τα επίπεδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή