Μικρός αποχαιρετισμός στον Μιχάλη Κατσίγερα

Μικρός αποχαιρετισμός στον Μιχάλη Κατσίγερα

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια συλλογή από τις «Τελευταίες σελίδες» του Γαστρονόμου, τη στήλη που διατηρούσε ο διακεκριμένος δημοσιογράφος στο περιοδικό από το πρώτο τεύχος του.

Την Κυριακή το πρωί έφυγε ο Εύωχός μας, ο Μιχάλης μας. «Φιλοτεχνούσε», όπως έγραψε ο Αλέξης Παπαχελάς, την πρώτη σελίδα της «Κ» για πολλά χρόνια. Φιλοτεχνούσε και την τελευταία σελίδα του «Γαστρονόμου» από το τεύχος #1. Πάντα από αυτή, την τελευταία, τη δική του σελίδα, ξεκινούσε η ανάγνωση του «Γ». Διακεκριμένος δημοσιογράφος, ερευνητής, λόγιος, αληθινός γαστρονόμος επίσης. Κατείχε την ιστορία της αστικής γαστρονομίας του τελευταίου αιώνα, καλοφαγάς από τους λίγους, και την συμπύκνωνε κάθε μήνα σε κομψοτεχνήματα το πολύ 350 λέξεων. Η ουσία του έργου του, η ευγένεια, η gravitas του ανθρώπου, πράγματα σημαντικά, μαθήματα πολύτιμα για εμάς τους νεότερους.

Καλό κατευόδιο.

Διαβάστε μερικά από τα κείμενα που μάς είχε δώσει στον Γαστρονόμο: 

Πατάτες γιαχνί σε μέρες κρίσης

Το λάδι της χρονιάς

Εστίαση: θέαμα και ακρόαμα

«Ζεστά-ζεστά κάστανα!»

Πονηρή σουπιά

Ο μόχθος για το ψωμί, κάποτε

Ο καγιανάς του περιηγητή

«Με τη φέτα το καρπούζι στο ’να χέρι»

Au revoir στην Πατησίων

Delicatessen πριν από μισό αιώνα

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή