Σούπερ Λίγκ: Oλοι οι προβολείς στρέφονται στο ντέρμπι της Τούμπας

Σούπερ Λίγκ: Oλοι οι προβολείς στρέφονται στο ντέρμπι της Τούμπας

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε παράταξη και με τις ίδιες αποστάσεις εξακολουθούν να πορεύονται οι τέσσερις ομάδες κορυφής της Σούπερ Λίγκας, λίγες μέρες πριν από τις μεταξύ τους μονομαχίες στην 23η αγωνιστική, που θα διαμορφώσουν πιθανώς πιο ξεκάθαρο τοπίο.

Με τη νίκη του στη Λαμία, 10η συνεχόμενη στο πρωτάθλημα και 6η σερί εκτός έδρας, ο ΠΑΟΚ κράτησε διαφορά το +2 από την ΑΕΚ και περιμένει ανυπόμονα το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Ενδεικτικό της προσμονής των οπαδών του είναι ότι το αναμενόμενο sold out έγινε σε λιγότερο από 90 λεπτά! Το ντέρμπι της Τούμπας θα είναι κρίσιμο για τον Ολυμπιακό όσον αφορά στη μάχη του τίτλου μόνο εάν στην αυριανή εκδίκαση της έφεσής του πέσει η ποινή της αφαίρεσης τριών βαθμών για τα όσα συνέβησαν στο τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ. Αν παραμείνει, ακόμη και με νίκη του θα παραμείνει πολύ μακριά από την κορυφή.

Το εμφατικό 4-0 της ΑΕΚ επί της Ξάνθης στο ΟΑΚΑ με χατ τρικ του… Βράνιες επιβεβαίωσε τη δυναμική της λίγο πριν από τη ρεβάνς με την Ντιναμό Κιέβου και το κρίσιμο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ο οποίος πέρασε νικηφόρα από την Τρίπολη και παραμένει «αγκάθι» στα πλευρά των τριών «μεγάλων».

Η ήττα του στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν κόστισε στον Πανιώνιο την 5η θέση, αλλά έβαλε για τα καλά στο παιχνίδι της Ευρώπης τον ΠΑΣ Γιάννενα, ο οποίος έφτασε πλέον σε απόσταση βολής, όπως και τον Παναθηναϊκό, που παρά τις πολλές απουσίες του με την (πρώτη του εκτός έδρας στο πρωτάθλημα) νίκη του επί της Λάρισας είναι πια 4 β. μακριά από τους Νεοσμυρνιώτες και απέκτησε ξανά ευρωπαϊκή προοπτική.

Η ήττα της ΑΕΛ από τον Παναθηναϊκό προκάλεσε την απόλυση του Ηλία Φυντάνη (14η απομάκρυνση προπονητή σε 22 αγωνιστικές) και την επιστροφή του Ράτκο Ντόστανιτς. Η νίκη της Κέρκυρας στο ντέρμπι ουραγών με τον Απόλλωνα την έφερε για πρώτη φορά έπειτα από καιρό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, με τον Πλατανιά να έχει ουσιαστικά αποχαιρετήσει τα όπλα μετά την εντός έδρας ήττα του από τα Γιάννενα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή