Γ. Κουτρουμάνης για Novartis: Επικοινωνιακό σόου οι δέκα κάλπες στην Βουλή – Γελοίες και αστείες οι μαρτυρίες

Γ. Κουτρουμάνης για Novartis: Επικοινωνιακό σόου οι δέκα κάλπες στην Βουλή – Γελοίες και αστείες οι μαρτυρίες

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως γελοίες και αστείες χαρακτήρισε τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση Novartis ο πρώην υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται επίσης στη δικογραφία που έχει σταλεί στη Βουλή και λίγη μόνο ώρα πριν την έναρξη της προκαταρτικής εξέτασης.

Ερωτηθείς αν προτίθεται να καταθέσει κάποια μήνυση, ο κ. Κουτρουμάνης σημείωσε ότι πρόκειται για κάτι που θα εξετάσει μέσα στις επόμενες μέρες και πρόσθεσε ότι «θα ασκήσω κάθε δικαίωμά μου να υπερασπιστώ τον εαυτό μου». Ωστόσο, υπογράμμισε ότι προτεραιότητα έχει η σημερινή διαδικασία της προκαταρτικής εξέτασης. «Σήμερα έχουμε κληθεί στη Βουλή για να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας καθώς έχουμε δεχθεί μια πρωτοφανή σπίλωση – τουλάχιστον σε ότι με αφορά και μάλιστα μη έχοντας αρμοδιότητα για αυτά τα πράγματα, δηλαδή για την τιμολόγηση των φαρμάκων ή για τη λίστα φαρμάκων», συμπλήρωσε.

Παραδέχθηκε, δε, ότι υπάρχει σκάνδαλο στο χώρο της υγείας και ότι η κυβέρνηση πρέπει να το διερευνήσει εντούτοις, μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6, τόνισε ότι είναι φανερό πως το εν λόγω σκάνδαλο χρησιμοποείται για να στοχοποιηθούν πολιτικοί της αντίπαλοι. «Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένα σκάνδαλο και αν ψάξει κανείς το χώρο της υγείας θα βρει παρόμοια. Το να διερευνηθεί το σκάνδαλο είναι υποχρέωση, αυτο που φαίνεται είναι ότι χρησιμοποιείται το σκάνδαλο για να στοχοποιηθούν πολιτικοί» είπε ο κ. Κουτρουμάνης ο οποίος μάλιστα έκανε λόγο για «αήθη και πρωτόγνωρη στα πολιτικά χρονικά».

«Έχουμε ενοχοποιηθεί από τη συμπεριφορά της κυβέρνησης. Πρέπει να δούμε ποιοι είναι οι μάρτυρες γιατί λένε αυτά που λένε, να παρουσιαστούν είτε με κουκούλα είτε χωρίς κουκούλα για να δώσουν απαντήσεις», συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός Εργασίας.

Σχετικά με τη διαδικασία στη Βουλή ο κ. Κουτρουμάνης είπε ότι «βλέπω ότι γίνεται μια προσπάθεια να γίνει σόου επικοινωνιακό μέσα από τις 10 κάλπες, αν και το ερώτημα είναι αν θα πρέπει να συσταθεί προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής για να γίνει έρευνα. Ένα είναι λοιπόν το ερώτημα αν θα υπάρξει αυτή η επιτροπή. Επομένως τι χρειάζονται δέκα κάλπες;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Ως γελοίες και αδιανόητες χαρακτήρισε τις μαρτυρίες, ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι οι καταθέσεις των μαρτύρων είναι «αστείες αλλά για εμάς δεν είναι αστεία η υπόθεση.Σπιλώνομαι και συκοφαντούμαι». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή