ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Πρόσωπα της Τετάρτης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Mε το βραβείο για την καλύτερη κλασική χορογραφία τιμήθηκε η «Ζιζέλ» του Ακραμ Καν (φωτ.) στα National Dance Awards της Βρετανίας. Η μπαλαρίνα Aλίνα Κογιοκάρου που πρωταγωνιστεί στο μπαλέτο τιμήθηκε επίσης με το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας. Ο διάσημος χορευτής και χορογράφος παρουσιάζει αυτές τις μέρες στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση την τελευταία του δημιουργία «Xenos» με αναφορές στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη συμμετοχή των εκστρατευτικών σωμάτων της Ινδίας.

(...) Η πολιτική της Τουρκίας και η επιρροή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως φτάνουν μέχρι το Σεράγεβο. Από «φόβο» για τις αντιδράσεις του Τούρκου προέδρου ο δήμος του Σεράγεβο εγκατέλειψε τα αρχικά του σχέδια να ονομάσει τον διάσημο συγγραφέα Ορχάν Παμούκ «επίτιμο δημότη», όπως μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης. Ο Παμούκ είναι από τους πιο πολυδιαβασμένους συγγραφείς στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη και μέχρι τώρα δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την περιοχή. Προφανώς ούτε και πρόκειται.

(...) Και το όνομα του Μέριλιν Μάνσον βρίσκεται πλέον ανάμεσα σε εκείνα των αστέρων που κατηγορούνται για ανάρμοστη συμπεριφορά. Η ηθοποιός Τσαρλίν Γι είπε ότι ο διάσημος μουσικός έκανε άσχημα σεξουαλικά και σεξιστικά σχόλια απέναντί της κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο πλατό της παλιάς τηλεοπτικής σειράς «House» το 2012. Μάλιστα, ο «άρχοντας του σκότους» στην τελευταία του συναυλία γύρισε την πλάτη στο κοινό και απαιτούσε χειροκρότημα για 10 λεπτά για να εισπράξει ένα ρυθμικό «Refund» (επιστροφή χρημάτων) στο τέλος.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ