Τα τετράχρονα προκαλούν κινητοποιήσεις

Τα τετράχρονα προκαλούν κινητοποιήσεις

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη συνέχιση των κινητοποιήσεων για το χρονικό διάστημα συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στη Βουλή, στο οποίο προβλέπεται η ένταξη των προνηπίων στην υποχρεωτική εκπαίδευση, προσανατολίζονται από κοινού η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η ΠΟΕ- ΟΤΑ και εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Επίσης με επιστολή τους ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να του εκθέσουν τα προβλήματα που θα προκύψουν. Εργαζόμενοι στους δήμους και δήμαρχοι διεκδικούν να δοθεί η δυνατότητα επιλογής στους γονείς σε ποια δομή θα πάνε τα τετράχρονα παιδιά τους τουλάχιστον έως ότου προετοιμαστούν τα νηπιαγωγεία σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Χθες στο μεταξύ, είχε κηρυχθεί απεργία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και πραγματοποιήθηκε πορεία, κατά τη διάρκεια της οποίας σημειώθηκαν μικροεπεισόδια. Η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής δεν δέχθηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στους δήμους, στάση την οποία ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης χαρακτήρισε «απαράδεκτη και καταδικαστέα». Σε συνάντησή τους χθες με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη υπογράμμισαν το θέμα του ωραρίου: Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, ενώ αντίθετα τα νηπιαγωγεία λειτουργούν από τις 8 το πρωί έως τις 12.45 το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα για τους εργαζόμενους γονείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να παρέμβει δραστικά στις ρυθμίσεις που προωθεί άλλο υπουργείο, τονίζοντας ότι από την πλευρά του θα γίνει κάθε προσπάθεια το υπουργείο Εσωτερικών να υποστηρίξει με δομές στους δήμους τη διεύρυνση του ωραρίου φύλαξης για τα παιδιά των οποίων οι γονείς εργάζονται.

Είναι σαφές ότι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα χρειάζονται λιγότερο προσωπικό, οπότε θα πραγματοποιηθούν απολύσεις εφόσον το νηπιαγωγείο γίνει διετές, ενώ αντιστοίχως θα αυξηθούν οι ανάγκες σε εκπαιδευτικούς, τονίζει εκπρόσωπος της ΠΟΕ- ΟΤΑ που χαρακτηρίζει συντεχνιακή τη ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή