Φλόριντα: Απογοήτευση μαθητών από την καταψήφιση εφαρμογής αυστηρότερης νομοθεσίας για την οπλοκατοχή

Φλόριντα: Απογοήτευση μαθητών από την καταψήφιση εφαρμογής αυστηρότερης νομοθεσίας για την οπλοκατοχή

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τοπική βουλή της Φλόριντα  καταψήφισε πριν από λίγες ώρες πρόταση για αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο σε ό,τι αφορά την οπλοφορία και οπλοκατοχή την ώρα που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση δεκάδες μαθητές του Λυκείου Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας όπου την προηγούμενη εβδομάδα σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι.

Οι βουλευτές της Φλόριντα απέρριψαν με 36 ψήφους υπέρ και 71 ψήφους κατά την πρόταση αυτή στη διάρκεια μιας συνεδρίασης που ξεκίνησε με μια προσευχή στη μνήμη των θυμάτων.

Μαθητές του λυκείου ήταν παρόντες στη συνεδρίαση και εμφανίστηκαν σοκαρισμένοι μετά το πέρας της ψηφοφορίας.

Η 16χρονη μαθήτρια Σέριλ Ακουαρόλι που φοιτεί στο Στόουνμαν Ντάγκλας απευθυνόμενη προς τους βουλευτές είπε ότι εάν υπάρξει και νέο μακελειό θα είναι δικό τους φταίξιμο. «Είναι αποκαρδιωτικό να βλέπουμε πόσα ονόματα βουλευτών εμφανίστηκαν (στο “όχι”)», δήλωσε η Σέριλ καο πρόσθεσε: «Έμοιαζε σχεδόν απάνθρωπο πώς πάτησαν αμέσως το κουμπί για να πουν “όχι”». Η Σέριλ κατήγγειλε μάλιστα ότι οι 71 βουλευτές θα φέρουν την ευθύνη για τον θάνατο του επόμενου ανθρώπου από ένα ημιαυτόματο όπλο AR-15.

Ο Σπένσερ Μπλαμ, ένας συμμαθητής της, επεσήμανε ότι αισθάνθηκε σαν οι βουλευτές να μην εκπροσωπούν τον ίδιο και τους άλλους επιζώντες του μακελειού. «Είναι απαράδεκτο (…) Δείχνει ότι δεν ενδιαφέρονται για εμάς», τόνισε.

Από την πλευρά του ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Φλόριντα Ρικ Σκοτ δήλωσε ότι αναμένεται να καταθέσει πρόταση για την ασφάλεια στα σχολεία ως την Παρασκευή. «Στόχος μου είναι να βρω κάτι (…) που θα κάνει τους γονείς να νιώθουν πιο άνετα ότι τα παιδιά τους θα πηγαίνουν με ασφάλεια στο σχολείο. Αυτός είναι ο σκοπός», εξήγησε. «Αυτά τα παιδιά πρέπει να πηγαίνουν με ασφάλεια στο σχολείο».

Πριν από την ψηφοφορία στην πρωτεύουσα της Φλόριντα Ταλαχάσι επικρατούσε αισιοδοξία στις τάξεις των μαθητών ότι το τοπικό κοινοβούλιο θα υιοθετούσε τις προτάσεις για απαγόρευση ορισμένων ημιαυτόματων τυφεκίων αλλά και μεγαλύτερων γεμιστήρων. Με το σύνθημα #NeverAgain (ποτέ ξανά) δεκάδες μαθητές και προσωπικό που επέζησε από το μακελειό στο σχολείο της Φλόριντα αναχώρησαν χθες με κατεύθυνση το Καπιτώλιο, όπου ελπίζουν να συνομιλήσουν με βουλευτές σήμερα για την ασφάλεια στα σχολεία και τον έλεγχο στα όπλα.

Πηγή: CNN, ΑΠΕ, Deutsche Welle

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή