Η αμήχανη στιγμή ενός… αργυρού μεταλλίου

Η αμήχανη στιγμή ενός… αργυρού μεταλλίου

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ατυχήματα, κρούσματα ντόπινγκ, παγκόσμια ρεκόρ και συγκινητικές στιγμές, οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες της Πγιονγκτσάνγκ βρίσκονται στην… τελευταία στροφή πριν από την ολοκλήρωσή τους (25/2). Σε ό,τι αφορά τους Ελληνες αθλητές, ο Ιωάννης Αντωνίου θα αγωνιστεί αύριο στην τεχνική κατάβαση, ενώ υπήρξε και ένα μετάλλιο με… ελληνική καταγωγή, καθώς η Γκαμπριέλα Παπαδάκις με παρτενέρ της τον Γκιγιόμ Σιζερόν κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ντουέτο του καλλιτεχνικού πατινάζ για τη Γαλλία.

Κι αφού αναφερθήκαμε σε ατυχήματα, ένα μικρό ατύχημα είχε και η αθλήτρια με ελληνικές ρίζες. Την ώρα που εκτελούσε το πρώτο μέρος του προγράμματος, χαλάρωσε το επάνω μέρος από το φόρεμά της και αποκαλύφθηκε ένα μέρος από το στήθος της. «Το ένιωσα να γλιστράει και αμέσως προσευχήθηκα να μη φύγει. Αυτό αποτελεί τον χειρότερο εφιάλτη για μία αθλήτρια σε μια μεγάλη διοργάνωση, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Σου αποσπά την προσοχή. Είπα, όμως, στον εαυτό μου ότι δεν έχω άλλη επιλογή και πρέπει να συνεχίσω», δήλωσε μετά τον αγώνα η πρωταθλήτρια.

Το δεύτερο μέρος του προγράμματος των δύο αθλητών υπό τους ήχους της «Σονάτας του σεληνόφωτος» ήταν εντυπωσιακό. Το ζευγάρι συγκέντρωσε 205,28 βαθμούς και πολλοί πιστεύουν ότι η στιγμιαία αμηχανία στο πρώτο πρόγραμμα τους στέρησε το χρυσό. Πρώτοι ήρθαν οι Καναδοί Τέσα Βιρτού και Σκοτ Μουάρ με 206,28. Η 23χρονη Ολυμπιονίκης και ο 24χρονος Σιζερόν προπονούνται στον Καναδά από τον Ρομέν Χαγκενάουερ και έγιναν το πρώτο ζευγάρι στην ιστορία του αθλήματος που «έσπασε το φράγμα» των 200 βαθμών. «Οταν βλέπουμε την τελική διαφορά σκεφτόμαστε τα χαμένα δέκατα του δευτερολέπτου. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Είμαι υπερήφανος για την Γκαμπριέλα και τον τρόπο που συνέχισε να αγωνίζεται», δήλωσε μετά τον αγώνα ο Γκιγιόμ Σιζερόν.

Ο πατέρας της αθλήτριας, Εμμανουήλ, έχει καταγωγή από την Κρήτη και η μητέρα της η Κατερίνα είναι προπονήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ.

Το ζευγάρι, παρά τη νεαρή του ηλικία, ήδη, θεωρείται από τα κορυφαία ντουέτα στην ιστορία του αθλήματος.

Εντυπωσιακή ήταν η εξέλιξη της σκυταλοδρομίας 3.000 μ. γυναικών. Η Ολλανδία, παρόλο που συγκαταλεγόταν στα φαβορί, είχε μείνει εκτός τετράδας εξαιτίας ενός ατυχήματος, αλλά όταν ο Καναδάς και η Κίνα ακυρώθηκαν το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην ομάδα που είχε πλασαριστεί στην 5η θέση. Εκεί, ύστερα από μια συγκλονιστική μονομαχία οι Ολλανδέζες υπερίσχυσαν των Ουγγαρέζων με χρόνο 4.03.471. Ετσι από την 5η βρέθηκαν στην 3η θέση. Η επίδοσή τους αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. Πρώτη ήρθε η Ν. Κορέα με 4.07.361.

Στον πίνακα των μεταλλίων πρώτη είναι η Νορβηγία (11-10-8) και ακολουθεί η Γερμανία (11-7-5).

Σε ό,τι αφορά τη χρήση απαγορευμένων ουσιών της διοργάνωσης, ήδη, υπάρχουν τουλάχιστον τρεις καταγεγραμμένες περιπτώσεις παραβίασης των κανονισμών περί φαρμακοδιέγερσης. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και ο Αλεξάντερ Κρουσελνίτσκι, ο οποίος ήρθε τρίτος στο μεικτό διπλό του κέρλινγκ. Ο Ρώσος αθλητής είχε κάνει χρήση μελδονίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή