Πικραμμένος: Μυθιστορηματικές οι κατηγορίες – Δεν χειρίστηκα καμία υπόθεση της Novartis

Πικραμμένος: Μυθιστορηματικές οι κατηγορίες – Δεν χειρίστηκα καμία υπόθεση της Novartis

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ανυπόστατη η κατηγορία ότι χρηματίστηκα με ένα εκατομμύριο για να προωθήσω συμφέροντα της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος από το βήμα της Βουλής κληθείς να απαντήσει στην κατηγορία χρηματισμού με σκοπό να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της εταιρείας. Η προστατευόμενη μάρτυς Αικατερίνη Κελέση αναφέρει ότι έλαβα χρηματικό δώρο, ωστόσο στην κατηγορία της που είναι όλη και όλη οκτώ γραμμές «δεν αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα, τρεις φορές λέει “κατά τους ισχυρισμούς” ή “όπως λέει ο αντιπρόεδρος”», συμπλήρωσε ο κ. Πικραμένος, ενώ τόνισε ότι οι μαρτυρίες για «ψεύδη και απαράδεκτες συκοφαντίες».

«Στην αρχή αιφνιδιάστηκα, αλλά τώρα κατακλύζομαι από αισθήματα οργής, αγανάκτησης και απογοήτευσης», καθώς «μπροστά σας δεν βρίσκεται απλά ο τότε πρωθυπουργός αλλά και ο τότε εν ενεργεία πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, δηλαδή ο εν ενεργεία δικαστικός λειτουργός προκύπτει ότι δωροδοκήθηκε».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πικραμμένος σημείωσε ότι από τη μελέτη της υποθέσεως είναι πρόδηλο ότι οι «μυθιστορηματικές κατηγορίες δεν αρκούν για να σπιλώσουν βάναυσα την προσωπικότητα ενός ανθρώπου και να αμφισβητείται η ηθική μου ακεραιότητα». Συναισθηματικά φορτισμένος διερωτήθηκε: «Εχει ακουστεί οποιοσδήποτε υπαινιγμός σε βάρος μου, όλα αυτά τα χρόνια; Πείτε μου» και πρόσθεσε: «Ειλικρινά, θα περίμενα έναν μεγαλύτερο σεβασμό στο πρόσωπό μου, γιατί και εγώ και η υπηρεσιακή κυβέρνηση του 2012 δεν αφήσαμε τότε τη χώρα να χρεωκοπήσει σε πολύ δύσκολες στιγμές, όπως τεταμένες σχέσεις με την Ε.Ε., ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, κίνδυνο μπλακ αόυτ, μεγάλες εκροές από τοις τράπεζες», ανέφερε ενδεικτικά.

Σε αυτό το σημείο ο κ. Πικραμμένος υπογράμμισε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση κλήθηκε να αντιμετωπίσει προβλήματα πολύ σοβαρά, και έκτακτα, πολλά μάλιστα εκ των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστά. «Κρατήσαμε τη χώρα όρθια», σημείωσε και τόνισε ότι πάντα γνωμονάς του ήταν η υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος με στόχο να οδηγησθεί η χώρα σε ομαλές εκλογές.

«Το επαναλαμβάνω, ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός δεν χειρίστηκα καμία υπόθεση της Novartis. Ούτε έγώ ούτε η υπηρεσιακή κυβέρνηση. Οι ισχυρισμοί δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα», τόνισε ενώ ουδέποτε καταβλήθηκαν από το υπουργείο Υγείας ή άλλο όργανο της υπηρεσιακής κυβέρνησης ούτε επί πρωθυπουργίας του χρήματα στις φαρμακευτικές. «Δώσαμε μόνο χρήματα στον ΕΟΠΥΥ και στα νοσοκομεία», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, επεσήμανε ότι όσα καταθέτει η μάρτυς «έχουν προφανή στόχο να θίξουν την τιμή και την υπόληψη μου για λόγους που δυσκολεύομαι να κατανοήσω. Ωστόσο, έχω την υποχρέωση απέναντι στην οικογένεια μου και τον εαυτό μου να προστατέψω την υπόληψη και την τιμή μου. Αυτή η περιπέτεια μπορεί να με πίκρανε και να με έπληξε ευθέως στην προσωπικότητά μου ως ανθρώπου και πρωην ανώτατου δικαστικού λειτουργού, δεν με έκανε όμως να χάσω την ελπίδα και το κουράγιο μου. Αντίθετα μου έδωσε την ευκαιρία να μετρήσω τους φίλους μου που με έκαναν να νιώσω πολύ περήφανος ότι κανένας τους σε καμία στιγμή δεν διανοήθηκε ότι αυτή η κατηγορία μπορεί να είναι αληθινή. Ευχαριστώ που με ακούσατε και παρακαλώ να φτάσει η υπόθεση μέχρι το τέλος, να λάμψει η αλήθεια και να παραδοθώ άσπηλος στην κοινωνία», κατέληξε ο κ. Πικραμμένος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή