«Εκπαίδευση και Χαρισματικότητα: Τάση ή Αναγκαιότητα;»

«Εκπαίδευση και Χαρισματικότητα: Τάση ή Αναγκαιότητα;»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις νεότερες εξελίξεις στην εκπαίδευση των χαρισματικών παιδιών και αποτελέσματα πολύχρονων ερευνών θα παρουσιάσουν διακεκριμένοι, παγκοσμίως, επιστήμονες και ερευνητές από το εξωτερικό στην ημερίδα που διοργανώνει στις 3 Μαρτίου στην Αθήνα, το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια. Την ημερίδα συντονίζει η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου.

Η Ημερίδα απευθύνεται στο σύνολο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, σε Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προπτυχιακούς και Μεταπτυχιακούς φοιτητές των Τμημάτων Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Ερευνητές, Πανεπιστημιακούς των Παιδαγωγικών Τμημάτων και Ψυχολογίας, και Στελέχη της Εκπαίδευσης.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους εισηγητές και μια ομάδα ειδικών επιστημόνων. Παράλληλα, θα συζητηθούν οι δυνατότητες διοχέτευσης των καινοτόμων πρακτικών της στις τάξεις όλων των σχολείων και πρακτικές διάχυσης στην ευρύτερη εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα προς όφελος των μαθητών όλης της χώρας.

«Εκπαίδευση και Χαρισματικότητα: Τάση ή Αναγκαιότητα;»-1

Οι κεντρικοί ομιλητές είναι: ο Dr. Tracy Cross, Καθηγητής Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης Χαρισματικών και Ταλαντούχων Mαθητών του Πανεπιστημίου William and Mary (ΗΠΑ), και Επίτιμος Πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης για Χαρισματικά-Ταλαντούχα παιδιά των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, και ο Dr. Albert Ziegler, Καθηγητής Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ερλάνγκεν-Νυρεμβέργης, Γερμανία.

Οι συνομιλητές στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν θα είναι οι:

  • Dr. Colm O'Reilly Διευθυντής του CTY Ireland στο Πανεπιστήμιο του ∆ουβλίνου, (Ιρλανδία)
  • Dr. Amy Shelton, Αναπληρώτρια Κοσμήτορας της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins και ∆ιευθύντρια Έρευνας του Kέντρου για Χαρισματικά-Ταλαντούχα παιδιά του Πανεπιστημίου Johns Hopkins (ΗΠΑ)
  •  Dr. Jennifer Cross Επίκουρη Καθηγήτρια, ∆ιευθύντρια Έρευνας του Κέντρου για την εκπαίδευση Χαρισματικών και Ταλαντούχων παιδιών, William & Mary Center for Gifted Education, Williamsburg, Virginia, USA. (ΗΠΑ)
  • Δρ Ελευθερία Γωνίδα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας και Ανθρώπινης Ανάπτυξης, Τμήμα Ψυχολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Οι εισηγήσεις του Dr. Tracy Cross και του Dr. Albert Ziegler θα παρουσιαστούν στα αγγλικά, και θα υπάρχει δυνατότητα ταυτόχρονης μετάφρασης. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης της Ημερίδας.

Είσοδος δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέχρι την 1η Μαρτίου 2018 στο παρακάτω link  http://www.cty-greece.gr/el/node/294

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή