Με ήπια πτώση 0,37% έκλεισε το Χρηματιστήριο

Με ήπια πτώση 0,37% έκλεισε το Χρηματιστήριο

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναζητούνται φρέσκα κεφάλαια στο Χρηματιστήριο, καθώς έχει εισέλθει σε μια περίοδο εσωστρέφειας και είναι χαρακτηριστικό ότι από τη συνεδρίαση της 6ης Φεβρουαρίου 2018 έχει να ξεπεράσει ο τζίρος τα 100 εκατ. ευρώ. Ολο αυτό το διάστημα δεν υπάρχουν οι θετικοί καταλύτες για να αντιδράσει η αγορά, καθώς οι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν τις αγορές μετοχών και ομολόγων είναι οι εξής: α) η πόλωση της πολιτικής ζωής του τόπου για το θέμα Novartis, β) η ημερομηνία εκταμίευσης της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ, γ) οι εξελίξεις στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων και δ) οι πληροφορίες σχετικά με την έκβαση των τραπεζικών stress tests που ξεκινούν αυτό το διάστημα.

Στη διάρκεια της χθεσινής μέρας, οι χρηματιστηριακοί δείκτες κινήθηκαν στο κόκκινο σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, με διακυμάνσεις μικρού εύρους. Ο συνολικός τζίρος ήταν πολύ χαμηλός, καθώς διαμορφώθηκε μόλις στα 50,042 εκατ. ευρώ. Τα επιθετικά funds έλαμψαν διά της απουσίας τους, όπως και άλλα ξένα χαρτοφυλάκια που έχουν περιορίσει τις κινήσεις τους στο Χ.Α., βλέποντας το βραχυχρόνιο ρίσκο να αυξάνεται. Ο Γενικός Δείκτης τερμάτισε στις 838,69 μονάδες, με απώλειες 0,37%. Ενδοσυνεδριακά, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε από -0,27% μέχρι -0,81%. Κατά 0,55% υποχώρησε ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE25 στις 2.148,03 μονάδες. Αντίθετα, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης Mid 40, κατέγραψε άνοδο 1,69%, καθώς πολλές μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωσαν κέρδη, προσελκύοντας αγοραστικό ενδιαφέρον.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζικών μετοχών υποχώρησε κατά 0,95%. Ολες οι τράπεζες έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο. Ειδικότερα, η Attica Bank υποχώρησε 2,3%, η Τράπεζα Πειραιώς έχασε το 1,67% της αξίας της, η Εθνικής Τράπεζα κατέγραψε απώλειες 1,28% και διαμορφώθηκε στα 0,3080 ευρώ. Επίσης, η Eurobank υπέστη απώλειες 0,87% και διαμορφώθηκε στα 0,8005 ευρώ, ενώ ο τίτλος της Alpha Bank σημείωσε πτώση 0,51% και διαμορφώθηκε στο 1,96 ευρώ. Μικρός αριθμός εμποροβιομηχανικών μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με θετικό πρόσημο. Την καλύτερη επίδοση σημείωσαν τα ΕΛΠΕ (3,1%) λόγω των πληροφοριών ότι θα εμφανίσουν κέρδη-ρεκόρ. Ακολούθησαν Viohalco (2,6%), Μυτιληναίος (1,2%), Tέρνα Ενεργειακή (0,8%).

Στον αντίποδα η μετοχή του Τιτάνα υποχώρησε -2,32% και ακολούθησε η Motor Oil (-1,9%) με κλείσιμο στα 18,62 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή