Γεωργιάδης για Novartis: Οι μάρτυρες είναι μιλημένοι

Γεωργιάδης για Novartis: Οι μάρτυρες είναι μιλημένοι

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση της Novartis, Άδωνις Γεωργιάδης, από το βήμα της Βουλής, κάλεσε τον νυν υπουργό Ναυτιλίας και πρώην υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή «να έρθει στην επιτροπή και να μην κρυφτεί πίσω από την παραγραφή». 

«Παπασπύρου, Παπαγγελόπουλος και Τσίπρας έχουν στήσει αυτή την ιστορία. Να ψηφίσετε ναι στην προανακριτική σε ότι με αφορά και στην απιστία γιατί θέλω να πάω στο δικαστήριο και να δικαστώ», είπε χαρακτηριστικά στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Γεωργιάδης, όντας συναισθηματικά φορτισμένος.

«Δεν είναι μία ευχάριστη ημέρα για εμένα σήμερα. Η φασαρία μου αρέσει και δεν την έχω αρνηθεί ποτέ. Αντιλαμβάνομαι ότι στο χώρο της πλειοψηφίας δεν έχω πολλές συμπάθειες. Ας ακούσουν αυτά που έχω να πω με εμπιστοσύνη και να βγάλουν από επάνω μου όλη αυτή τη συκοφαντία», είπε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος συνέχισε λέγοντας ότι «το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας θεωρεί ότι οι πολιτικοί τα παίρνουν. Άρα θα πρέπει να κοπιάσω πολύ στη ζωή μου για να πείσω για το αντίθετο. Διαφωνώ με το θέμα της παραγραφής. Θέλω να δικαστώ και φαντάζομαι ότι και ο κ. Κουρουμπλής θα ήθελε να κάνει το ίδιο».

Στη συνέχεια κάλεσε τον κ. Κουρουμπλή να ζητήσει να έρθει στην επιτροπή και να μην κρυφτεί πίσω από την παραγραφή. «Ο κ. πρωθυπουργός δήλωσε ότι όποιος μιλά για παραγραφή είναι ένοχος, και τώρα οι μόνοι που μιλούν για παραγραφή είστε εσείς», πρόσθεσε.

Όπως είπε στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης, τουλάχιστον 11 φάρμακα έχουν αυξηθεί επί της «πρώτης φοράς αριστεράς». Δεν θεωρώ ότι υπάρχει σκάνδαλο σε αυτό. Δεν καθορίζετε εσείς τις τιμές όπως δεν τις καθόριζα και εγώ», πρόσθεσε.

«Ένα φάρμακο επί της δικής μου θητείας ανέβηκε στα 18 από 15 ευρώ. Αυτό είναι το σκάνδαλο για εμένα», είπε και απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας, κ. Ξανθό, συμπλήρωσε: «Κύριε υπουργέ ο υπουργός αποφασίζει για τις τιμές των φαρμάκων;».

«Κατηγορούμαι ότι δήθεν βρήκα 65 εκατ. ευρώ για να πληρώσει τη Novartis. Η πρώτη κατάθεση δεν λέει πότε τα πήρα αλλά ότι τα πήρα γενικώς. Στην τελευταία της κατάθεση αποφάσισε η ψευδομάρτυρας ότι τα πήρα, το θυμήθηκε μετά από τέσσερις μήνες», είπε ακόμα ο κ. Γεωργιάδης και επισήμανε ότι «Η Novartis το 2017 έχει πάρει 60 εκατ. Άρα για να καταλάβετε κατηγορούμε ότι πήρα δύο εκατ. εγώ και ένα εκατ. ο κ. Στουρνάρας για τα… φανταστικά 65 εκατ. Ευρώ».

«Ο χαμηλότερος τζίρος της Novartis τα τελευταία 15 χρόνια είναι επί της δικής μου θητείας. Είναι αστείο να έχω πληρωθεί για κάτι το οποίο η Novartis δεν έχει εισπράξει», είπε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι «Εάν η κυρία εισαγγελέας είχε απλά ζητήσει πληρωμές του ΕΟΠΥΥ θα είχε καταλάβει το ψέμα στην κατάθεση της μάρτυρος».

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι οι μάρτυρες είναι μιλημένοι: «Είναι δυνατόν να εκδίδεται δελτίο τιμών χωρίς να έχει αυτός που το υπογράφει να έχει την αρμοδιότητα. Γι' αυτό που κατηγορούμε την ευθύνη την είχε ο κ. Μπέζας. Φυσικά αυτό το δελτίο δεν έχει τίποτα το καλό, πρέπει να το ξεκαθαρίσω. Οι μάρτυρες είναι μιλημένοι».

«Είναι ντροπή αυτό που κάνετε. Στο μόνο που διαφώνησε η τρόικα είναι λέει η εισαγωγή των φαρμάκων. Ο κ. Βαξεβάνης είναι καλός στη λάσπη», σημείωσε.

«Κλειδωμένα στα συρτάρια τα πορίσματα για την 4χρονη Μελίνα»

Ο κ. Γεωργιάδης προς το τέλος της ομιλίας του αναφέρθηκε και στον θάνατο της 4χρονης Μελίνας, καταγγέλωντας ότι τα πορίσματα για τον θάνατό της βρίσκονται κλειδωμένα στα συρτάρια της γενικής επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης, κυρίας Παπασπύρου.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε: «Μετά τη δημόσια παραδοχή του κ. Παπαγγελόπουλου ότι μιλούσε με την κυρία Τουλουπάκη, απαιτώ από τον υπουργό Δικαιοσύνης να ζητήσει την άρση τηλεφωνικού απορρήτου και να ανοίξει τα τηλεφωνήματα του κ. Παπαγγελόπουλου».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή