Απομακρύνονται οι πινακίδες «Αλέξανδρος ο Μακεδόνας» στον αυτοκινητόδρομο των Σκοπίων (Βίντεο)

Απομακρύνονται οι πινακίδες «Αλέξανδρος ο Μακεδόνας» στον αυτοκινητόδρομο των Σκοπίων (Βίντεο)

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε σήμερα η απομάκρυνση των πινακίδων κατά μήκος του κεντρικού αυτοκινητόδρομου των Σκοπίων, στις οποίες αυτός αναφέρεται με την προηγούμενη ονομασία του, «Αλέξανδρος ο Μακεδόνας».

Συνεργείο της κρατικής εταιρείας διαχείρισης του οδικού δικτύου της γείτονος χώρας απομάκρυνε σήμερα την πρώτη από τις 19, συνολικά, πινακίδες κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου, ο οποίος ξεκινά από τα σύνορα των Σκοπίων με τη Σερβία και καταλήγει στα σύνορα με την Ελλάδα.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί η απομάκρυνση όλων των πινακίδων του αυτοκινητοδρόμου και η τοποθέτηση νέων, στις οποίες αυτός θα φέρει τη νέα ονομασία «Φιλία».

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργικό συμβούλιο των Σκοπίων αποφάσισε, στις 6 Φεβρουαρίου, τη μετονομασία της εθνικής οδού της γείτονος χώρας, από αυτοκινητόδρομο «Αλέξανδρος ο Μακεδόνας» σε αυτοκινητόδρομο « Φιλία» και του αεροδρομίου των Σκοπίων από «Διεθνές Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος» σε «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων».

Όσον αφορά στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, οι εκπρόσωποι της τουρκικής εταιρείας «TAV», η οποία από το 2010 διαχειρίζεται τον αερολιμένα των Σκοπίων, δήλωσαν ότι θα σεβαστούν την απόφαση της κυβέρνησης της χώρας και θα προχωρήσουν στην αντικατάσταση των πινακίδων, μόλις λάβουν αναλυτικές οδηγίες από την κυβέρνηση της πΓΔΜ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή