Zάεφ: Eίμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται, για να ενταχθούν τα Σκόπια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ

Zάεφ: Eίμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται, για να ενταχθούν τα Σκόπια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη βούληση της κυβέρνησής του να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν, εφαρμόζοντας μεταρρυθμίσεις και επιλύοντας το χρόνιο ζήτημα της ονομασίας, ώστε ακολούθως να πετύχει την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

«Η Μακεδονία (sic) αποδίδει πολύ μεγάλη σημασία στην στήριξη της Γερμανίας για τους στρατηγικούς της στόχους, την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά που μας αναλογεί. Πρέπει να υλοποιήσουμε εντατικές μεταρρυθμίσεις και να λύσουμε και το ανοιχτό θέμα του ονόματος με την Ελλάδα. Αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο έχει αυτή η χώρα με το συνταγματικό μας όνομα. Αυτά είναι λεπτά, δύσκολα θέματα, αλλά θέλουμε να φέρουμε αποτελέσματα και θέλουμε και η αντιπολίτευση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να συμμετέχουν σε αυτό, και βεβαίως θα παρακαλέσουμε και τους πολίτες για την συγκατάθεσή τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή