Επιστρέφει το κλίμα ηρεμίας στις διεθνείς αγορές

Επιστρέφει το κλίμα ηρεμίας στις διεθνείς αγορές

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αρχίζουν να αντισταθμίζουν τις απώλειες των προηγούμενων ημερών. Επίσης, η Wall Street άνοιξε ανοδικά, χάρη και στα ισχυρά εταιρικά κέρδη της Lloyds και της Glencore. Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε χθες με άνοδο 0,16%, παρά την πτώση ορισμένων μεγάλων χρηματιστηρίων, όπως αυτού της Φρανκφούρτης, όπου ο δείκτης DAX έκλεισε με ζημίες 0,14%. Αντιθέτως, στο Λονδίνο ο FTSE 100 είχε καλύτερη πορεία από αυτήν άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και τελικά έκλεισε με κέρδη 0,48%, με τη μετοχή της Glencore να ενισχύεται κατά 5,2%, λίγες ώρες αφότου είχε παρουσιάσει το καλύτερο ετήσιο αποτέλεσμα στην ιστορία της. Και ο τραπεζικός δείκτης του Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 0,55%, κυρίως χάρη στην άνοδο της μετοχής της Lloyds, η οποία παρουσίασε το 2017 το υψηλότερο κέρδος από το 2006.

Στο Παρίσι, ο CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,2%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος (-0,09%), ωστόσο στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ 35 έκλεισε με πτώση 1,1%. Στη Wall Street, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο μετά τη δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed και αργά το βράδυ κατέγραφε άνοδο κατά 1,10%, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Dow Jones, που εμφάνιζε κέρδη 1,08%. Ο δείκτης Nasdaq 100 βρισκόταν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων.

Στα πρακτικά της Fed εκφράζεται η άποψη ότι ενισχύονται η οικονομική ανάπτυξη και ο πληθωρισμός και ότι «η πλειοψηφία (των κεντρικών τραπεζιτών) σημειώνει ότι η βελτιωμένη προοπτική για την οικονομική ανάπτυξη αυξάνει την πιθανότητα πως θα είναι αρμόζουσα περαιτέρω σταδιακή αύξηση» των επιτοκίων δανεισμού. Στην Ασία ο δείκτης MSCI έκλεισε χθες με κέρδη 0,3%, ενώ ο δείκτης των αναδυόμενων αγορών MSCI Emerging Market έκλεισε με άνοδο 1,5% στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων. Το Χρηματιστήριο της Σαγκάης ανοίγει ξανά σήμερα μετά τις γιορτές για το κινεζικό νέο έτος. Ο δείκτης δολαρίου spot του Bloomberg ενισχυόταν χθες κατά 0,2%, ενώ το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,09% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να κυμαίνεται γύρω στο 1,2324. Η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου ενισχύθηκε χθες κατά μία μονάδα βάσης στο 2,90%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή