Ανδρέας Λοβέρδος: Δριμύ κατηγορώ κατά του πρωθυπουργού

Ανδρέας Λοβέρδος: Δριμύ κατηγορώ κατά του πρωθυπουργού

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Να βγουν οι κουκούλες» ζήτησε μετ’ επιτάσεως ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για την υπόθεση Novartis. Σηκώνοντας τους τόνους ιδιαιτέρως ψηλά, ο πρώην υπουργός εστίασε τόσο στις διαδικασίες όσο και στις προθέσεις της κυβέρνησης, λέγοντας πως το Μαξίμου ακολούθησε πρακτικές που παραβίασαν κατάφωρα το Σύνταγμα και τους νόμους. Ο κ. Λοβέρδος επισήμανε πως οι «κουκούλες», στις οποίες εστίασε επανειλημμένως, είναι εφικτό να βγουν με πράξη της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, που λειτουργεί τούτη την ώρα ως οιονεί εισαγγελέας.

Ο κ. Λοβέρδος χρησιμοποίησε σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του πολύ σκληρές εκφράσεις για τον κ. Τσίπρα με χαρακτηριστική εκείνη που ανέφερε πως «με πρακτικές αρχισυμμορίτη έστησε πλεκτάνη γιατί δεν αντέχει την αποτυχία του», κατηγορώντας τον μάλιστα ως «ενορχηστρωτή» της σκευωρίας. Οσον αφορά την εμπλοκή του ονόματός του, ο πρώην υπουργός υπενθύμισε τους αντιπολιτευτικούς τόνους που χρησιμοποιεί εδώ και καιρό, βλέποντας πως πίσω από τη δίωξή του υπάρχει πρόθεση να αλλάξει ρότα, κάτι που ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να γίνει. Επί της ουσίας της υποθέσεως, ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε σε πέντε συγκεκριμένα ψέματα. Πρώτον, στις συναντήσεις με τον κ. Φρουζή, τον οποίο όπως είπε γνώρισε μετά το 2012 και την εκλογή του στον σύνδεσμο των φαρμακευτικών εταιρειών και όχι από το 2009 «όπως αναφέρουν ψευδώς» οι μάρτυρες. Δεύτερον, υποστήριξε πως «ουδείς από τη Novartis δεν είχε ζητήσει το παραμικρό στη διαδικασία τιμολόγησης», αλλά αντίθετα δεχόταν «μόνο καταγγελίες και εξώδικα γιατί έβλαπτα με τις αποφάσεις μου τις εισπράξεις τους». Τρίτον, αναφέρθηκε στις αναφερόμενες στη δικογραφία «εταιρείες επικοινωνίας», λέγοντας πως έχουν υπάρξει σχετικές διαψεύσεις περί σχέσεών του. Τέταρτον, τόνισε πως δεν είναι συνεργάτες του όσοι του αποδίδονται (κ. Μανίας και Μανιαδάκης) και τέλος υπογράμμισε πως επί των ημερών του υπήρχαν «συνεχείς μειώσεις ή σταθερές τιμές».

Ο πρώην υπουργός, που χαρακτήρισε την ομιλία του ως «καθαρτήρια αποστολή», συνέχισε σε πολύ υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους. Απευθυνόμενος στους βουλευτές της πλειοψηφίας ανέφερε πως «θα συντρίψω όλους όσοι τόλμησαν να αμφισβητήσουν την πολιτική μου τιμή και υπόληψη». Στην αγόρευσή του έκανε λόγο και για «πληρωμένα πιστόλια» που «θα πληρώσουν ακριβά το τίμημα της άνανδρης επίθεσης υπό τον φόβο της απώλειας της εξουσίας». Στο κλείσιμο της ομιλίας του, η οποία όπως ομολόγησε ο ίδιος ήταν «χωρίς φόβο αλλά με πάθος», ανακοίνωσε πως καταθέτει μηνύσεις κατά των «κουκουλοφόρων» και των «ηθικών αυτουργών», ζητώντας να ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή