Ανδρέας Λυκουρέντζος: Δεν είχα αρμοδιότητες για τα δελτία φαρμάκων

Ανδρέας Λυκουρέντζος: Δεν είχα αρμοδιότητες για τα δελτία φαρμάκων

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στο κεφάλαιο των αποδιδόμενων κατηγοριών ουδέν στοιχείο συμπεριλαμβάνεται το οποίο να με συσχετίζει με ενοχή», σημείωσε στην ομιλία του ο πρώην υπουργός Υγείας (21/6/2012 έως 25/6/2013) Ανδρ. Λυκουρέντζος. «Είμαι εδώ για να δηλώσω ότι δεν με αφορούν οι όποιες νομικές εκτιμήσεις περί παραγραφής αδικημάτων ή άλλων νομικών διαδικασιών. Με αφορά η αποκάλυψη της αλήθειας. Για την προστασία της τιμής μου θα φτάσω μέχρι τέλους όσος κόπος, όσος χρόνος και αν απαιτηθούν. Δεν πρόκειται να επιτρέψω να υποστώ έναν μακρόσυρτο διασυρμό. Θα αξιοποιήσω τη διάταξη 86, παράγραφος 5, του Συντάγματος για τη σύσταση ειδικής επιτροπής, για να αποκαλυφθεί αποκλειστικά για εμένα η αλήθεια», είπε με έμφαση ο κ. Λυκουρέντζος.

Αναφερόμενος στις αρμοδιότητές του κατά τη διάρκεια της υπουργικής του θητείας, είπε πως δεν ανήκε σε εκείνον «η αρμοδιότητα της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και συνεπώς ο σχεδιασμός της φαρμακευτικής πολιτικής, η έκδοση των κατά καιρούς δελτίων φαρμάκων. Στη θητεία μου ουδεμία απόφαση υπέγραψα σχετικά με την τιμολόγηση φαρμάκων, την έκδοση δελτίου τιμών ή την τιμολόγηση νέων φαρμάκων. Ουδεμία προσωπική σχέση είχα με οποιαδήποτε φαρμακευτική εταιρεία, με οποιοδήποτε στέλεχος από την αγορά του φαρμάκου. Οι αποφάσεις μου είναι δημοσιευμένες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και προφανώς είναι διαθέσιμες σε κάθε ενδιαφερόμενο». Υπό αυτό το πρίσμα, σημείωσε: «Αιφνιδιάζομαι και εκπλήσσομαι με την αναφορά του ονόματός μου στη συγκεκριμένη δικογραφία. Θέλησαν κάποιος ή κάποιοι να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι όλοι είμαστε βουτηγμένοι στη λάσπη της διαφθοράς. Δεν είμαστε! Πρόκειται για ευτελή ψευδομαρτυρία. Και λυπούμαι γι’ αυτό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή