Σεισμός 3,8 Ρίχτερ στην Πάτρα

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ στην Πάτρα

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σεισμική δόνηση 3,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 09:00 το πρωί στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας, στην Πάτρα και της Ηλείας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 16 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας, ανάμεσα στις κοινότητες Λουσικά και Χαικάλι, στη δυτική Αχαΐα. Σύμφωνα και με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης ήταν 14 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας.

Νωρίτερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Γεράσιμος Χουλιάρας, σεισμολόγος και διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ανέφερε ότι το προκαταρτικό μέγεθος του σεισμού υπολογίζεται σε 3,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου επεσήμανε ότι οι πολλαπλές σεισμικές δονήσεις ππου σημειώνονται στην χώρα από τα ξημερώματα, δεν συνδεόνται μεταξύ τους.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή