Γιουρόπα Λιγκ – AEK: Ετοιμη να σπάσει τον πάγο

Γιουρόπα Λιγκ – AEK: Ετοιμη να σπάσει τον πάγο

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη μία σπουδαία βραδιά στην ιστορία της θέλει να προσθέσει απόψε η ΑΕΚ, η οποία θα αντιμετωπίσει την Ντιναμό Κιέβου στο «Ολιμπίνσκι» (20.00) στη ρεβάνς του 1-1 του Ολυμπιακού Σταδίου. Ο δεύτερος αγώνας της φάσης των «32» του Γιουρόπα Λιγκ φέρνει την ΑΕΚ αντιμέτωπη με ένα δυνατό σύνολο, ωστόσο η εικόνα των δύο αντιπάλων στο πρώτο παιχνίδι δίνει το δικαίωμα στην ελληνική ομάδα να ονειρεύεται την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, για πρώτη φορά από το 2003. Την ώρα του αγώνα, το θερμόμετρο στο χιονισμένο Κίεβο αναμένεται να δείχνει -5 βαθμούς Κελσίου, δυσκολεύοντας αρκετά το έργο των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ που δεν είναι συνηθισμένοι να αγωνίζονται υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες. Περίπου 350 οπαδοί της ΑΕΚ θα βρίσκονται στο γήπεδο για να ενισχύσουν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της Ενωσης.

Αισιόδοξος πως αν η ΑΕΚ κάνει το παιχνίδι της θα πάρει την πρόκριση εμφανίστηκε ο Τσιγκρίνσκι κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του αγώνα, ενώ ο Μανόλο Χιμένεθ τόνισε πως «θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι στα 90 λεπτά», προσθέτοντας πως «είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα του πρώτου αγώνα, αλλά όχι από το αποτέλεσμα».

Χωρίς τους τιμωρημένους Μάρκο Λιβάγια και Ογκνιεν Βράνιες, ο Μανόλο Χιμένεθ προσανατολίζεται σε ένα σχηματισμό λίγο διαφορετικό εν σχέσει με το πρώτο παιχνίδι. Δεδομένων των απουσιών των Λιβάγια και Βράνιες, ο Τσιγκρίνσκι θα είναι βασικός, όπως και ο Σέρχιο Αραούχο. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, που ήταν καθοριστικός στην εξαιρετική εικόνα της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου αγώνα, ενδεχομένως να ξεκινήσει βασικός, ενώ υποψηφιότητα για την ενδεκάδα θέτει και ο Βίκτωρ Κλωναρίδης. Ο Μπάρκας θα είναι στο τέρμα, με Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλο και Μπακάκη στην αμυντική τετράδα. Ο αρχηγός Αντρέ Σιμόες θα είναι στο κέντρο μαζί με τον Κώστα Γαλανόπουλο έχοντας αριστερά και δεξιά πιθανότατα τους Χριστοδουλόπουλο και Κλωναρίδη, ενώ πίσω από τον Σέρχιο Αραούχο θα αγωνιστεί ο Μπακασέτας. Ενδεχομένως να υπάρξουν διαφοροποιήσεις στη βασική σύνθεση, με τη χρησιμοποίηση των Μασούντ και Γιακουμάκη. Από πλευράς Ντιναμό, ο προπονητής της ομάδας Αλεξάντες Χάσκεβιτς δήλωσε πως σκέφτεται μόνο την πρόκριση, ενώ υποστήριξε πως δεν παίζουν ρόλο οι απουσίες των Βράνιες και Λιβάγια. Ως προς τους δικούς του παίκτες, ο Ντερλίς Γκονζάλες είναι έτοιμος να αγωνιστεί, ενώ εκτός θα μείνει ο ανέτοιμος Μποκανί.

Κρίσιμη βραδιά

Οι αναμετρήσεις της Αταλάντα με την Ντόρτμουντ και της Ζενίτ με τη Σέλτικ ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες αποψινές ρεβάνς, με τη γερμανική ομάδα να έχει ισχνό προβάδισμα με το 3-2 του πρώτου αγώνα και τη σκωτσέζικη να πηγαίνει στην Αγία Πετρούπολη με προίκα το 1-0 της Γλασκώβης.

Σημαντικά ματς είναι και αυτά της Λάτσιο με τη Στεάουα, που είχε νικήσει 1-0 στο Βουκουρέστι, και της Βιγιαρεάλ με τη Λιόν που έχει προβάδισμα με σκορ 3-1 από τη Γαλλία. Η Αρσεναλ, χωρίς τους Μεσούτ Οζίλ και Ααρον Ράμζι, και με τον Πετρ Τσεχ στον πάγκο, υποδέχεται χωρίς άγχος την Εστερσουντ έχοντας καθαρίσει την πρόκριση από τη Σουηδία με το 3-0 της. Η κλήρωση της φάσης των «16» θα γίνει αύριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή