ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Δεν φοβόμαστε τους εχθρούς μας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πάνω σε άρμα μάχης, κατά την επίσκεψή του στα Ιωάννινα, όπου μετέβη χθες για την 105η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης. Ο Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε αυστηρά μηνύματα προς Αγκυρα και Σκόπια.

Την ανάγκη αρραγούς ενότητας των Ελλήνων υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από τα Ιωάννινα, όπου μετέβη χθες για την 105η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης. «Το Επος της Απελευθέρωσης επιτεύχθηκε όταν είμαστε αρραγώς ενωμένοι, ενώ, λίγα χρόνια αργότερα, ο διχασμός οδήγησε σε εθνικών διαστάσεων καταστροφή», δήλωσε μετά την κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο Μπιζανομάχων. Κατά την αντιφώνησή του, εξάλλου, στην υποδοχή του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, ο κ. Παυλόπουλος έστειλε αυστηρά μηνύματα προς την Τουρκία και την ΠΓΔΜ, καλώντας τις δύο χώρες να σεβαστούν το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Επισήμανε πως «είμαστε λαός της ειρήνης και της Δημοκρατίας, τιμούμε τους φίλους μας και τους σεβόμαστε, δεν φοβόμαστε τους εχθρούς μας» και πρόσθεσε ότι «ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε, όταν χρειάζεται και έναντι πάντων, τα σύνορά μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία, που τώρα πια είναι σύνορα, έδαφος και κυριαρχία και της Ε.Ε.». Ο κ. Παυλόπουλος είχε, επίσης, την ευκαιρία να ανέβει σε ένα επετειακό άρμα μάχης τύπου LEO1A5, που εκτίθεται σε χώρο παρακείμενο του Στρατηγείου του Σχηματισμού στα Ιωάννινα.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ