Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βιβλίο «Ελένη» του Νίκολας Γκέιτζ, που περιγράφει την ιστορία της μητέρας του Ελένης Γκατζογιάννη θα μεταφερθεί στην όπερα και θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρεμιέρα στο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης στις 25 Μαρτίου 2021, τιμώντας την 200ή επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η Ελένη Γκατζογιάννη σχεδίασε την απόδραση του γιου της και των τριών θυγατέρων της στον ελληνικό εμφύλιο, βασανίστηκε και εκτελέστηκε. Τη μουσική θα γράψει ο υποψήφιος για Γκράμι Κρίστοφερ Θεοφανίδης (φωτ.) σε παραγωγή Πίτερ Τίμπορις.

Μία από τις «παράπλευρες» συνέπειες του σκανδάλου Χάρβι Ουάινσταϊν εξέφρασε ο Ρομπέρ Λεπάζ. Ο διάσημος Καναδός σκηνοθέτης ετοιμάζει ένα έργο βασισμένο στο «Quills» που περιγράφει τη ζωή του Μαρκήσιου ντε Σαντ, από τον οποίο προέκυψε η έννοια του «σαδισμού». «Οι σκηνές του γυμνού δεν θα είναι ποτέ οι ίδιες» είπε ο Λεπάζ, ο οποίος θα εμφανίζεται με αδαμιαία περιβολή στη σκηνή μαζί με μια ηθοποιό. «Αυτό δεν το σκεφτόμασταν το 2016 όταν σχεδιάζαμε την παράσταση. Τώρα έχουμε γίνει πιο ευαίσθητοι σε αυτό», σημείωσε.

«Τα e-books είναι ηλίθια». Δεν το λέει κάποιος που αγνοεί τις τεχνολογικές μεταβολές της εποχής μας αλλά ο CEO ενός από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους. Το σχόλιο ανήκει στον Αρνό Νουρ, διευθυντή του οίκου Hachette Livre, ο οποίος σε μια συνέντευξη του εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η μικρή πτώση που καταγράφεται στις πωλήσεις των ηλεκτρονικών συσκευών ανάγνωσης δεν πρόκειται να αναστραφεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή