Καταθέτει στις Αρχές εναντίον του Νετανιάχου

Καταθέτει στις Αρχές εναντίον του Νετανιάχου

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΕΛ ΑΒΙΒ. Να καταθέσει κατά του πρωθυπουργού Νετανιάχου αποδέχθηκε πρώην στενός συνεργάτης του, απειλώντας ευθέως την πολιτική επιβίωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού. Η απόφαση του Σλόμο Φίλμπερ, διορισθέντος γενικού διευθυντή του υπουργείου Επικοινωνιών, να καταθέσει κατά του πρώην πολιτικού του προϊσταμένου δείχνει ότι ο μέχρι στιγμής αρραγής στενός κύκλος του πρωθυπουργού αρχίζει να ραγίζει. Η μεταστροφή του Φίλμπερ μπορεί τώρα να οδηγήσει τον Νετανιάχου στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, τις οποίες το Λικούντ αναμένεται να κερδίσει.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην «γενικός» ήλθε σε συνεννόηση με ανώτατα στελέχη της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Bezeq, εξασφαλίζοντας προνομιακή φορολογική μεταχείριση γι’ αυτήν. Την ίδια ώρα, ο Νετανιάχου επρόκειτο να εξασφαλίσει ευνοϊκή κάλυψη από δημοφιλή ειδησεογραφική ιστοσελίδα, ιδιοκτησίας του πρώην ιδιοκτήτη της Bezeq. Την Τρίτη, η ισραηλινή αστυνομία κατηγόρησε πρώην εκπρόσωπο Τύπου του Νετανιάχου για απόπειρα δωροδοκίας εν ενεργεία δικαστού, ο οποίος επρόκειτο να θέσει στο αρχείο υπόθεση διαφθοράς εναντίον της συζύγου του Νετανιάχου, Σάρα. Σε χθεσινό του άρθρο στην εφημερίδα «Χααρέτζ», ο σχολιαστής Γιόσι Βέρτερ χαρακτήρισε τον Νετανιάχου «πολιτικό πτώμα», γράφοντας ότι «η παραμονή του στην ηγεσία του Λικούντ πρέπει να θεωρείται απίθανη, ενώ η προοπτική της κάθειρξης είναι πλέον ορατή».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή