Καλή εμφάνιση o Διον. Κορακάκης

Καλή εμφάνιση o Διον. Κορακάκης

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Γκιουρ βρίσκονται οι κορυφαίοι Ελληνες σκοπευτές στα αεροβόλα όπλα, καθώς στην πόλη της Ουγγαρίας είναι σε εξέλιξη τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Ανάμεσα στην εθνική ομάδα ξεχωρίζει η Αννα Κορακάκη, η οποία θέλει να αρχίσει δυναμικά τη χρονιά. Χθες, ο αδελφός της, ο Διονύσης Κορακάκης, μπήκε μέσα στους καλύτερους 12 έφηβους αθλητές της Γηραιάς Ηπείρου.

Ο 20χρονος σκοπευτής ήρθε 12ος με επίδοση 570/600 και μόλις για δύο βολές δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο όγδοος είχε 572/600. Στην ίδια κατηγορία αγωνίστηκε άλλος ένας νέος αθλητής μας, ο Παναγιώτης Παυλίδης, ο οποίος με επίδοση 551/600 πλασαρίστηκε στην 51η θέση. Στο βάθρο ανέβηκαν τρεις Ρώσοι, οι Αντόν Αριστάρχοβ, Αλεξάντερ Πετρόβ και Αλεξάντρ Κοντράσιν.

«Ο Διονύσης πήγε πολύ καλά στον αγώνα και είμαι ευχαριστημένος. Είχε σταθερές βολές. Σε ένα σημείο του αγώνα δεν υπολόγισε τον χρόνο και ύστερα βιάστηκε. Σε αυτό το σημείο χάθηκε και η πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Θα δουλέψουμε τώρα σε αυτόν τον τομέα. Αυτό που με ενδιέφερε ήταν να σταθεροποιηθεί στις επιδόσεις του και στους αγώνες στο εξωτερικό όπου υπάρχει μεγαλύτερη πίεση. Αυτό το πέτυχε», δήλωσε ο Τάσος Κορακάκης, προπονητής και πατέρας του αθλητή.

Στις γυναίκες, εκτός από τη χρυσή ολυμπιονίκη, θα αγωνιστούν και οι Δήμητρα Παπακανέλλου και Δανάη Λάμπρου και στους άνδρες ο Γιώργος Γαμπιεράκης. Η Αννα Κορακάκη, αύριο, μαζί με τον Γαμπιεράκη θα πάρουν μέρος στο μεικτό, ενώ στις 24 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν οι αγώνες των γυναικών.

«Πρόκειται για μία μεγάλη διοργάνωση όπου συμμετέχουν οι καλύτεροι σκοπευτές της Ευρώπης. Προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν. Θα εξαρτηθεί από την κατάσταση που θα βρεθεί εκείνη την ημέρα ο κάθε αθλητής», μας είπε ο Τάσος Κορακάκης.

Συμμετοχή στο πρωτάθλημα έχουν δηλώσει 650 αθλητές και αθλήτριες από 48 χώρες, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Η διοργάνωση στην πόλη των Μαγυάρων αποτελεί τον πρώτο δυνατό αγώνα σκοποβολής γι’ αυτή τη χρονιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή