Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Επιστροφή στο… στοιχείο του

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Επιστροφή στο… στοιχείο του

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oσο κι αν στις ελληνικές αγωνιστικές υποχρεώσεις του (4 ήττες στο πρωτάθλημα, απώλεια Κυπέλλου), έχει πάρει κάκιστο βαθμό στη φετινή περίοδο, αντιστρόφως ανάλογα, ο Ολυμπιακός έχει φτάσει τις 15 νίκες στην Ευρωλίγκα, βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και θα παραμείνει σ’ αυτή, αν νικήσει σήμερα (21.00) στο ΣΕΦ τη Βαλένθια. Η ισπανική ομάδα έχει, μόνο, μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης, καθώς απέχει 4 νίκες από την όγδοη θέση που προσφέρει πρόκριση στα πλέι οφ. Για τον Ολυμπιακό δεν τίθεται θέμα ανωτερότητας συγκριτικά με τους φιλοξενούμενους, αλλά χρειάζεται πειστική εμφάνιση για να τονώσει την ψυχολογία του που διαταράχθηκε στο Ηράκλειο.

«Ασφαλώς και αναλύσαμε τον τελικό. Είδαμε τα λάθη και δεν παίξαμε σύμφωνα με τα στάνταρ μας, αλλά και πώς πρέπει να αντιδράσουμε. Στην Ευρωλίγκα θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι για να συνεχίσουμε από εκεί που είχαμε σταματήσει, τη νίκη επί της Ρεάλ. Η Βαλένθια είναι επικίνδυνη και επιθετική ομάδα» υποστήριξε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος που συνεχίζει την αναζήτηση ξένου παίκτη για την ενίσχυση των «ερυθρόλευκων», έχοντας στενά χρονικά περιθώρια (28/2).

«Γίνονται κινήσεις για να ενισχυθεί η ομάδα σε συνεργασία με τη διοίκηση που είναι πάντα κοντά και βοηθά. Σε πρώτη φάση, θέλουμε έναν παίκτη που να είναι ικανός να μας δώσει το κάτι παραπάνω. Ψάχνουμε έναν παίκτη για την περιφέρεια που θα μας βοηθήσει. Οχι απλά να πάρουμε παίκτη» κατέληξε ο πολυνίκης προπονητής του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα (71), ξεπερνώντας όλους τους προκατόχους του (Ιβκοβιτς, Ιωαννίδης, Μπαρτζώκας, Γιαννάκης).

Στο σημερινό πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής θα παίξουν ΤΣΣΚΑ – Μπασκόνια, Φενέρ – Αρμάνι και Μάλαγα – Μακάμπι.

• Στην πρωινή προπόνηση θα αποφασιστεί ή όχι η συμμετοχή των Λοτζέσκι και Αντετοκούνμπο στην αποστολή του Παναθηναϊκού για τη Μόσχα και τον αυριανό αγώνα με τη Χίμκι. Η νίκη για τους «πράσινους» θα αποτελέσει εχέγγυο σταθεροποίησής τους στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας για την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή