Η επόμενη μέρα της συνεδρίασης για τη Novartis

Η επόμενη μέρα της συνεδρίασης για τη Novartis

4' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ώρες έχουν περάσει από τη λήξη της μαραθώνιας συνεδρίασης της Βουλής για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τη Novartis και την παραπομπή και των δέκα πολιτικών που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η αντιπολίτευση εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και δίνει ραντεβού στις εθνικές εκλογές για να… λυθεί αυτή η νέα κόντρα.

Με τη συνεννόηση των πολιτικών κομμάτων, έστω στα κρίσιμα ζητήματα, να φαντάζει αδύνατη, η συζήτηση για την υπόθεση της Novartis έριξε και άλλο λάδι στη φωτιά. Οι εμπλεκόμενοι εξαπολύουν τα «βέλη» τους στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής επέλεξε να αναφερθεί σε πολιτικές ευθύνες και όχι σε ποινικές.

Εμπλεκόμενοι, βουλευτές της αντιπολίτευσης και μέλη της κυβέρνησης σχολίασαν με το πρώτο φως της ημέρας όλα όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή.

Γεωργιάδης: Το νέο αφήγημα Τσίπρα «βρώμικοι – καθαροί» σημαίνει ότι οι εκλογές είναι κοντά

Πρώτος ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι στόχος του ήταν να αλλάξει την πολιτική ατζέντα για να μην συζητηθεί η συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τον Ζόραν Ζάεφ στο Βερολίνο αλλά και η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Σημείωσε επίσης ότι ο δεύτερος στόχος του κ. Τσίπρα ήταν να στείλει μήνυμα ότι «με έναν κουκουλοφόρο, σε μπλέκω σε σκάνδαλο».

Λοβέρδος: Αρχισυμμορίτης με χαρακτηριστικά παλιανθρώπου ο Τσίπρας

Aπό την πλευρά του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για «συντριπτική ήττα του Πρωθυπουργού, την πρώτη τόσο μεγάλη από τον Ιανουάριο του 2015».

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα επιμένοντας στους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. «Όταν είπα ότι ο ενορχηστρωτής είναι ένας άνθρωπος που κοιτάει ψήφους αδιαφορώντας ότι τσαλακώνει ανθρώπους, ήμουν ακριβοδίκαιος» ανέφερε και συνέχισε:

«Είναι αρχισυμμορίτης και έχει χαρακτηριστικά παλιανθρώπου. Η ιστορία θα γράψει ότι μαζεύει ψηφαλάκια πατώντας στη τιμή μας».

Σημειώνοντας ότι «οι υπαρχηγοί σε αυτή τη συμμορία είναι 5 – 6 άτομα» ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας στο Θέμα Fm, προανήγγειλε ότι «πέραν των μηνύσεων κατά των ψευδομαρτύρων έπεται δεύτερος γύρος μηνύσεων με τα ονόματά τους». «Θα χτυπήσω στην καρδιά της υπόθεσης» είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους για τον πρωθυπουργό σημείωσε ότι «επιδοκιμάστηκε ως διχαστικός» και ότι «αναδείχθηκε νικητής δια του δηλητηρίου το 2015». «Δεν τον ενδιαφέρει ότι η χώρα έχει προβλήματα, τον ενδιαφέρει με το διχασμό να κρατήσει τις ψήφους του» τόνισε.

Μπακογιάννη: Κίνδυνος να μην τιμωρηθούν τα «πιράνχας της υγείας»

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη εξαπέλυσε τα πυρά της προς την κυβέρνηση λέγοντας ότι το πολιτικό αποτέλεσμα των χειρισμών της είναι η απόλυτη πόλωση, σε μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real, η κ. Μπακογιάννη τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η σωστή λογική θα ήταν να πάμε σε προανακριτική επιτροπή να ψάξουμε τα πάντα», καθώς ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι «να χαθεί η ουσία της υπόθεσης και τα πιράνχας της υγείας να μην τιμωρηθούν».

Σπυράκη: Βατερλώ για την κυβερνητική πλειοψηφία η χθεσινή συζήτηση 

«Η χθεσινή συζήτηση εξελίχθηκε σε Βατερλώ για την κυβερνητική πλειοψηφία» δήλωσε η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε:

«Οι κατήγοροι έγιναν κατηγορούμενοι και η επιχείρηση ποινικής δίωξης των αντιπάλων είναι προφανές ότι δεν ήταν τίποτε άλλο από πολιτική δίωξη. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην κλείσει άρον άρον την προκαταρκτική επιτροπή, όπως ήδη έχει προαναγγείλει ο κ. Τσίπρας. Για τη ΝΔ είναι αδιαπραγμάτευτος όρος ενώπιον της προκαταρκτικής επιτροπής να εξεταστούν κατ΄ αντιπαράσταση οι μάρτυρες με τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία έχουν παραπεμφθεί».

Σε ό,τι αφορά τους μάρτυρες, η κ. Σπυράκη σημείωσε ότι «είναι απαραίτητο να κληθούν οι μάρτυρες που είναι στην δικογραφία» και επισήμανε ότι η ΝΔ δεν τους αναγνωρίζει «για λόγους προφανείς».

Σχολίασε ότι ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε την έγκρισή του για το καθεστώς προστασίας με πέντε ημέρες καθυστέρηση, αλλά – όπως είπε – σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ θέλει να εξεταστούν, είτε ως «προστατευμόμενοι», είτε όχι. Η εκπρόσωπος της ΝΔ είπε ακόμη ότι «η εικόνα που δόθηκε χθες μόνο επωφελής για την Ελλάδα δεν ήταν».

Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται ακόμα και τους βουλευτές του

Αιχμηρή απάντηση έδωσε το Μέγαρο Μαξίμου στην εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας.

«Το μόνο Βατερλώ χθες ήταν η στάση της ΝΔ, που ενώ έλεγε "όλα στο φως" για το σκάνδαλο Novartis, τελικά δεν τόλμησε να ψηφίσει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, επιβεβαιώνοντας πως ο κ. Μητσοτάκης φοβάται ακόμα και τους βουλευτές του» σημειώνουν πηγές της κυβέρνησης.

Όπως σχολιάζουν, «η αγωνία της κυρίας Σπυράκη να κάνει ενημέρωση των πολιτικών συντακτών λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης για τη σύσταση Προανακριτικής, αποδεικνύει ποιος είναι ο πραγματικά χαμένος».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως «πλέον, το μόνο που μένει να διευκρινιστεί μετά το Βατερλώ της ΝΔ, είναι αν στον ρόλο του Ναπολέοντα παραμένει ο κ. Μητσοτάκης ή είναι απλά ο κομπάρσος του κ. Σαμαρά».

Βίτσας για Novartis: Όποιος θεωρεί ότι σπιλώνεται να ξανασκεφθεί το νόμο περί ευθύνης υπουργών

Στην αντεπίθεση πέρασε η κυβέρνηση δια στόματος Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ επεσήμανε ότι όποιος από τους εμπλεκόμενους θεωρεί ότι σπιλώνεται, θα πρέπει να ξανασκεφθεί το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

«Είναι λογικό η πρώτη αντίδραση όποιου βάλλεται να είναι ότι πρόκειται για σκευωρία» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Έίναι καθήκον μας είναι τέτοιες διαδικασίες να μην υπάρξουν ξανά» υπογράμμισε ο κ. Βίτσας ενώ τόνισε ότι «όποιος από τους εμπλεκόμενους είναι αθώος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».

«Πυρά» Πολάκη κατά Σαμαρά – Βενιζέλου – Λοβέρδου

Δριμεία επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ανδρέα Λοβέρδου εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συνεδρίασης στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis.

Σχολιάζοντας τις ομιλίες τους στη Βουλή, ο κ. Πολάκης χαρακτηρίζει τον κ. Λοβέρδο «θλιβερό», τον κ. Βενιζέλο «ξεπεσμένο Ναπολέοντα» και σημείωσε ότι ο κ. Σαμαράς «σχεδόν κήρυξε εμφύλιο, τραβώντας τη Νέα Δημοκρατία τέρμα δεξιά».

Δείτε το σχόλιο του Παύλου Πολάκη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή