Σίφνος: Παράπονα από το κινητό στην αρμόδια υπηρεσία

Σίφνος: Παράπονα από το κινητό στην αρμόδια υπηρεσία

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα να βοηθήσουν άμεσα και αποτελεσματικά στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου τους δίνει ο Δήμος Σίφνου στους δημότες αλλά και στους επισκέπτες του νησιού. Μέσω της εφαρμογής novoville που ο καθένας μπορεί να κατεβάσει δωρεάν στο smartphone του (την εφαρμογή έχουν δημιουργήσει δύο Ελληνες, οι Ηρακλής Μπουραντάς και Φώτης Ταλαντζής), οι Σιφνιοί μπορούν να καταγράφουν και να αναφέρουν σε πραγματικό χρόνο προβλήματα που συναντούν στην καθημερινότητά τους στο νησί, «ανεβάζοντας» τη σχετική φωτογραφία στον χάρτη και αναφέροντας τον τύπο του προβλήματος. Την ίδια εφαρμογή έχουν χρησιμοποιήσει και πολλοί άλλοι δήμοι στην Ελλάδα με πολύ καλά αποτελέσματα.

«Ετσι καταγράφονται σε άμεσο χρόνο τα προβλήματα ώστε και οι λύσεις να είναι πιο άμεσες» λέει στην «Κ» ο δήμαρχος Σίφνου Ανδρέας Μπαμπούνης. «Αν κάποιος για παράδειγμα εντοπίσει μια καμένη λάμπα σε κολώνα, μια λακκούβα στον δρόμο ή ένα φθαρμένο οδόστρωμα, το αναφέρει, ενημερώνεται αυτόματα η αρμόδια υπηρεσία και γίνεται η αντιμετώπιση. Αλλιώς είναι να ενημερώνεσαι άμεσα για τον ακριβή τόπο και το ακριβές πρόβλημα, από το να περιμένεις να μαθευτεί ένα ζήτημα από στόμα σε στόμα ή ακόμα και από το τηλέφωνο. Είναι προς όφελος του δημότη να έχουμε αυτή την αμφίδρομη επικοινωνία». Κάθε φορά που ένα ζήτημα επιλύεται, ο δημότης θα λαμβάνει ζωντανή ενημέρωση στο κινητό του τηλέφωνο. Παράλληλα, ο δήμος θα μπορεί να ενημερώνει και να επικοινωνεί με τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού για όλα τα δρώμενα που λαμβάνουν χώρα μέσω της αποστολής ενημερωτικών σημειωμάτων, καθώς και να ζητεί τη γνώμη τους για διάφορα θέματα.

Είναι και προς όφελος του δήμου, βέβαια, καθώς το προσωπικό δεν επαρκεί για τον πλήρη έλεγχο του νησιού. «Ο εκάστοτε αντιδήμαρχος δεν μπορεί να έχει ανά πάσα στιγμή πλήρη γνώση τού τι συμβαίνει. Εμείς έχουμε μόνο δύο αντιδημάρχους που ασχολούνται με τα πάντα». Ο κ. Μπαμπούνης πιστεύει ότι οι δημότες θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του δήμου να κατεβάσουν την εφαρμογή. «Εχουμε πολλούς νέους ανθρώπους στο νησί. Η σχολική κοινότητα αριθμεί 500 παιδιά επί συνόλου 2.500 κατοίκων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή