ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ισως στα στενά της Αθήνας κρύβεται κάποιος... βρικόλακας

ΛΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

Ολα τα επεισόδια είναι διαθέσιμα από σήμερα δωρεάν στο διαδικτυακό κανάλι Netwix. Εκτιμάται ότι είναι η ακριβότερη παραγωγή στην ιστορία του ελληνικού Ιντερνετ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ο Ορφέας είναι ένας νεαρός δημοσιογράφος που βλέπει τη ζωή και την καριέρα του να βρίσκονται σε αδιέξοδο. Οταν του αναθέτουν να καλύψει τη συναυλία ενός goth συγκροτήματος, γίνεται μάρτυρας μιας φονικής μάχης ανάμεσα σε βαμπίρ και Κυνηγούς Βρικολάκων, που του αποκαλύπτει έναν αθέατο κόσμο που λειτουργεί ανάμεσά μας εδώ και αιώνες.

Κανένα «Underworld», κανένα «True Blood». Η ελληνική σειρά τρόμου «Athens Dark», που καταφθάνει σήμερα στις οθόνες μας μέσω της πλατφόρμας Netwix του ANT1, υπόσχεται να μας κάνει να ξεχάσουμε ό,τι ξέραμε για τις σειρές με βρικόλακες. Ή έστω να μας κάνει να δούμε με διαφορετικό μάτι τα στενά της Αθήνας και τη «ζωή» που ενδεχομένως αυτά κρύβουν όταν πέφτει το σκοτάδι.

Πρόκειται για την πρώτη σειρά με vampires στην Ελλάδα, η οποία βέβαια δεν θα μπορούσε παρά να ξεδιπλώνεται στο web, εκεί όπου εκτυλίσσονται τα τελευταία χρόνια τα πιο συναρπαστικά και καινοτόμα πρότζεκτ. Το σενάριο υπογράφει ο τεράστιος φαν των ταινιών τρόμου και φαντασίας Ζήσης Ρούμπος («Κάψε το σενάριο», «Οι Ασφαιροι»), ο οποίος έφερε τον σεναριακό πιλότο στο Netwix τον Μάιο του 2017. Οι άνθρωποι του διαδικτυακού καναλιού δεν το σκέφτηκαν πολύ. «Είπαμε να τσεκάρουμε τι συμβαίνει όταν πάψεις να γκρινιάζεις που δεν βγαίνει καμία ωραία ελληνική σειρά και επιχειρήσεις να φτιάξεις μία», λέει στην «Κ» ο Διομήδης Πιτουράς, διευθυντής περιεχομένου του Netwix. Ο σκηνοθέτης Βασίλης Αντωνιάδης, γνωστός από τον χώρο της διαφήμισης και των μουσικών βίντεο, ήταν ο άνθρωπος που τόλμησε να αναλάβει το πρότζεκτ σκηνοθετικά. «Τόλμησε» διότι το σενάριο «γεννάει» έναν ολόκληρο κόσμο (ο Ρούμπος έχει συμπεριλάβει αναφορές από κλασικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές του είδους μέχρι την αρχαία ελληνική μυθολογία και λαογραφία), με βασική επιδίωξη να δημιουργείται η αίσθηση στον θεατή πως όσα παρακολουθεί συμβαίνουν όντως στη σημερινή Αθήνα.

Η παραγωγή της σειράς κράτησε σχεδόν εννέα μήνες. Το σενάριο ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, τα παραγωγικά και το κάστινγκ πήραν άλλους δύο μήνες και τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο. Το post-production της σειράς κράτησε σχεδόν τρεις μήνες μετά τη λήξη των γυρισμάτων, μέχρι να επιτευχθεί το υψηλό επίπεδο των οπτικών εφέ που επιθυμούσαν οι δημιουργοί. Με δεκάδες εξωτερικά γυρίσματα, stunts από επαγγελματίες χορογράφους μάχης και κασκαντέρ, αλλά και τη συμμετοχή γνωστών ηθοποιών, όπως ο Δημήτρης Πιατάς, ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης και η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, το «Athens Dark» είναι η ακριβότερη παραγωγή στην ιστορία του ελληνικού Ιντερνετ.

Ο πρώτος κύκλος της σειράς αποτελείται από οκτώ 10λεπτα επεισόδια, τα οποία είναι διαθέσιμα από σήμερα δωρεάν.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ