Το ΥΠΟΙΚ για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας από τον Moody’s

Το ΥΠΟΙΚ για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας από τον Moody’s

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενισχύονται περαιτέρω οι θετικές προσδοκίες για το 2018, καθώς τους δύο πρώτους μήνες και οι τρεις οίκοι έχουν προχωρήσει σε αναβάθμιση της χώρας (χθες ο οίκος Moody's αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα κατά δύο βαθμίδες, σε Β3 από Caa2, με θετικό outlook), αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι αυτή η αισιοδοξία είναι βάσιμη, καθώς στηρίζεται σε πολυμέτωπη πρόοδο με προοπτική την οριστική έξοδο από την κρίση.

Ειδικότερα:

– Η τεχνική συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους βρίσκεται σε εξέλιξη και τα αποτελέσματα πρόκειται να παρουσιαστούν στο Euro Working Group της 1ης Μαρτίου.

– Η δ' αξιολόγηση ξεκινά τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου με συζητήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και επικεφαλής των θεσμών και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ομαλή ολοκλήρωσή της.

– Το νέο ολιστικό σχέδιο βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης εκπονείται και πρόκειται να παρουσιαστεί τον Απρίλιο του 2018.

– Το «μαξιλάρι ρευστότητας» συνεχίζει να κτίζεται για τη στήριξη της οικονομίας και τη διασφάλιση σταθερής πρόσβασης στις αγορές.

«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να εργάζεται σταθερά και εντατικά, προσηλωμένη στην οριστική έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή