Ατζέντα

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Ατζέντα-1

Φωτογραφία: ΣΠΑΡΤΗ:© ΕΑΜ/ΤΑΠ, Σ. Μαυρομμάτη

// ΣΠΑΡΤΗ //

Η ομορφιά στην αρχαιότητα [έως 15/03/2018]

Η περιοδεύουσα έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του ωραίου» στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού καταγράφει μέσα από 40 αρχαιότητες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου την προσπάθεια του ανθρώπου, στο πέρασμα των αιώνων, να αναζητήσει το ωραίο και να το εντάξει στην καθημερινότητά του. Τα αντικείμενα που παρουσιάζονται χρονολογούνται από τους προϊστορικούς έως και τους ρωμαϊκούς χρόνους και η επιλογή τους έγινε με κριτήριο τους χώρους όπου θα ταξιδέψουν. Χαρακτηριστικά, στη Σπάρτη προβάλλεται ο καλλωπισμός του σώματος με έλαια και αρώματα και ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει συνταγές μυροπωλών της αρχαιότητας. Αντίστοιχα, στα Ιωάννινα, επόμενο σταθμό της έκθεσης, θα πρωταγωνιστούν τα περίτεχνα κοσμήματα, ενώ στην Τήνο θα αναδεικνύονται μαρμάρινα έργα του κυκλαδικού πολιτισμού.

piop.gr


Ατζέντα-2

Φωτογραφία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ©Δημήτρης Τοσίδης

// ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ //

Ενημέρωση καρέ καρέ  [Έως 11/03/2018]

Περισσότερες από 150 φωτογραφίες από επαγγελματίες φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους παρουσιάζονται στην έκθεση «#PRESS_photostories» στο Τελλόγλειο  Ίδρυμα. Τα έργα ξεχώρισαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό που προκήρυξε το Μορφωτικό  Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ, με θέμα πρόσωπα, γεγονότα και στιγμιότυπα που αποτυπώθηκαν το 2017 στη Μακεδονία και στη Θράκη. Στόχος του διαγωνισμού και της έκθεσης είναι να υπενθυμίσει στο κοινό τη σημασία του επαγγελματικού φωτορεπορτάζ στην ενημέρωση, αλλά και το υψηλό επίπεδο των Ελλήνων φωτορεπόρτερ. 

teloglion.gr


Ατζέντα-3

Φωτογραφία:  ΜΠΙΛΜΠΑΟ:© Jean-Louis Losi

// ΜΠΙΛΜΠΑΟ //

Χωρίς ταυτότητα [έως 13/05/2018]

Η έκθεση «Henri Michaux: The Other Side» στο Guggenheim διερευνά τη δημιουργική πορεία του Henri Michaux (1899-1984), μιας μη ταξινομημένης προσωπικότητας της τέχνης του 20ού αιώνα, που έχει εμπνεύσει αρκετούς καλλιτέχνες. Μέσα από 150 έργα, συμπεριλαμβανομένων πολυάριθμων έργων σε χαρτί που δεν παρουσίαζε ποτέ, ο επισκέπτης θα δει από τους πειραματισμούς με το σχέδιο και την γκουάς στις δεκαετίες του 1920 και του 1930 μέχρι τις ελαιογραφίες του στα ’80s.

guggenheim-bilbao.eus


Ατζέντα-4

Φωτογραφία: ΛΟΝΔΙΝΟ: © Marcus Ginns

// ΛΟΝΔΙΝΟ //

Γυναίκες με «φωνή» [Από 01/03 έως 26/04/2018]

Με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ημέρα που το βρετανικό κοινοβούλιο έδωσε δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες (06/02/1918), το Λονδίνο ετοιμάzει σειρά εκδηλώσεων για να τιμήσει ξεχωριστές γυναίκες. Το Royal Albert Hall παρουσιάζει την έκθεση «Representation of the People Act» με φωτογραφίες γυναικών που πέρασαν από την αίθουσά του στην ιστορία των 147 χρόνων του, αλλά και ένα συναυλιακό πρόγραμμα με ιδιαίτερες γυναικείες φωνές. 

royalalberthall.com


Ατζέντα-5

Φωτογραφία: ΒΕΡΟΛΙΝΟ: © Staatliche Museen zu Berlin, Kupferstichkabinett / Dietmar Katz

// ΒΕΡΟΛΙΝΟ //

Ο αινιγματικός Ιταλός [Έως 04/03/2018]

Ο Ενετός Jacopo de Barbari (1450-1516), ο οποίος εργάστηκε ως ζωγράφος σε βασιλικές αυλές, αλλά και στην Αυστρία, στη Νυρεμβέργη και αλλού, θεωρείται από τους πιο αινιγματικούς καλλιτέχνες του 16ου αιώνα. Τα έργα της έκθεσης «Jacopo de’ Barbari: ein Italiener und die Renaissance im Norden» στην Gemäldegalerie συνδυάζουν υφολογικά και θεματικά την ιταλική, τη γερμανική και την ολλανδική τέχνη.

smb.museum

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή