ΚΟΣΜΟΣ

Παραιτήθηκε ο υποδιευθυντής της Unicef, μετά από κατηγορίες για απρεπή συμπεριφορά

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ο Βρετανός υπoδιευθυντής της Unicef, Τζάστιν Φορσάιθ, παραιτήθηκε σήμερα από τα καθήκοντά του, μετά τις κατηγορίες εναντίον του για απρεπή συμπεριφορά απέναντι σε γυναίκες την εποχή που εργαζόταν για τη φιλανθρωπική, μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children.

Η διευθύντρια της Unicef, Χενριέτα Φορ, έκανε δεκτή την παραίτηση του Φορσάιθ, ο οποίος εργαζόταν τα δύο τελευταία χρόνια στο Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά.

«Είμαστε ευγνώμονες στον κ. Φορσάιθ για το έργο του για την υπεράσπιση των πιο αδύναμων παιδιών και για την βοήθεια που πρόσφερε στην αποστολή της Unicef να σώσει τις ζωές παιδιών. Η αποστολή αυτή είναι πλέον πιο σημαντική από ποτέ», ανέφερε η Φορ στην ανακοίνωσή της.

Η Unicef διαβεβαιώνει ότι δεν γνώριζε τις κατηγορίες που είχαν διατυπωθεί σε βάρος του στελέχους της την εποχή που εκείνος δεν εργαζόταν στο Ταμείο.

Συγκεκριμένα, τρεις εργαζόμενες στη Save the Children κατηγόρησαν τον Φορσάιθ ότι επεδείκνυε απρεπή συμπεριφορά όταν ήταν υπεύθυνος του φιλανθρωπικού οργανισμού. Ενδεικτικά, τους είχε στείλει απρεπή μηνύματα και είχε σχολιάσει το ντύσιμό τους.

Η υπόθεση αυτή ήρθε στο φως αφού αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με την επίσης βρετανική οργάνωση Oxfam, μέλη της οποίας εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά γυναίκες στις περιοχές όπου εκτελούσαν ανθρωπιστικές αποστολές. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ανακοίνωσε ότι θα ακολουθεί πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι σε κάθε απρεπή σεξουαλική συμπεριφορά στους κόλπους του Οργανισμού.

(Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ