Ο Τραμπ υπέρ του οπλισμού των καθηγητών

Ο Τραμπ υπέρ του οπλισμού των καθηγητών

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την αμέριστη στήριξή του στην οργάνωση υπέρ της οπλοκατοχής NRA προσέφερε χθες, μέσω του αγαπημένου του Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. «Αυτό που πολλοί δεν συνειδητοποιούν –ή δεν θέλουν να συνειδητοποιήσουν– είναι ότι ο Ουέιν, ο Κρις και όλοι όσοι εργάζονται σκληρά στην NRA είναι θαυμάσιοι άνθρωποι και μεγάλοι Αμερικανοί πατριώτες. Αγαπούν την πατρίδα τους και θα κάνουν το σωστό. Ας κάνουμε τις ΗΠΑ μεγάλες ξανα!».

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προτείνει οι καθηγητές λυκείων στις ΗΠΑ να οπλοφορούν. Μετά το σάλο που ξέσπασε με την πρότασή του αυτή, ο Τραμπ αναγκάσθηκε να διευκρινίσει μέσω Twitter: «Δεν είπα “δώστε όπλα στους καθηγητές”, όπως μετέδωσαν οι πηγές ψευδών ειδήσεων CNN και NBC. Εννοούσα ότι καθηγητές που έχουν στρατιωτική εκπαίδευση μπορούν να φέρουν κρυμμένα όπλα για την περίπτωση κατά την οποία ένοπλος ψυχοπαθής εισέβαλε στο σχολείο με κακές προθέσεις. Ετσι θα σταματούσαν οριστικά οι επιθέσεις!».

Μία ημέρα αφότου εξέφρασε τη συμφωνία του με ενδεχόμενη απαγόρευση πώλησης συσκευών μετατροπής ημιαυτόματων όπλων σε αυτόματα και με την επιβολή νέων, αυστηρότερων ελέγχων για επίδοξους αγοραστές πολεμικών όπλων, ο πρόεδρος Τραμπ συναντήθηκε με μαθητές που επέζησαν τέτοιων επιθέσεων και με μέλη οικογενειών θυμάτων.

Ο πρόεδρος εμφανίσθηκε σιωπηλός ενώπιον των μαθητών του λυκείου του Πάρκλαντ, όπου στις 14 Φεβρουαρίου 19χρονος πρώην μαθητής εισέβαλε σκοτώνοντας 17 ανθρώπους. Μεταξύ των προσκεκλημένων στον Λευκό Οίκο βρίσκονταν και γονείς παιδιών που σκοτώθηκαν σε παλαιότερα παρόμοια περιστατικά. Γράφοντας μετά τη συνάντηση στο Twitter, ο πρόεδρος Τραμπ ανέφερε: «Θα θυμάμαι για πάντα τη συνάντηση αυτή. Τόση αγάπη εν μέσω τόσο μεγάλου πόνου. Δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε. Πρέπει τα παιδιά μας να είναι ασφαλή!».

Σε σύσκεψη που είχε χθες το απόγευμα με τοπικούς αξιωματούχους της Φλόριντα, αλλά και άλλων πολιτειών, ο πρόεδρος Τραμπ επεσήμανε ότι ο ίδιος και το Κογκρέσο είναι πρόθυμοι να συζητήσουν την επιβολή αυστηρότερων κανόνων στην αγορά πολεμικών όπλων, καθώς και την απαγόρευση συσκευών μετατροπής ημιαυτόματων όπλων σε αυτόματα.

«Θα προωθήσω ενεργά την επιβολή αυστηρών και ενδελεχών ελέγχων για την απόκτηση όπλων, με ιδιαίτερη έμφαση στην ψυχική υγεία των αιτούντων. Θα ζητήσω την αύξηση του ορίου ηλικίας για την απόκτηση τέτοιων όπλων από τα 18 στα 21 έτη και την κατάργηση της πώλησης συσκευών μετατροπής», είπε ο πρόεδρος Τραμπ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή