Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Με την εγγύηση Σπανούλη

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Με την εγγύηση Σπανούλη

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O «κορμός» των Ελλήνων παικτών, προεξάρχοντος του αρχηγού, Βασίλη Σπανούλη, έκανε «μακιγιάζ» στην αισθητή έλλειψη βοήθειας των ξένων συμπαικτών τους (εξαίρεση ο Μιλουτίνοφ) και ο Ολυμπιακός ξεπέρασε με νίκη κόντρα στη Βαλένθια (80-70) τους πρόσφατους τριγμούς της απώλειας του ελληνικού κυπέλλου. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τις 16 νίκες στην Ευρωλίγκα και παραμένουν σταθερά στη 2η θέση (με πλεονέκτημα ισοβαθμίας από τη Φενέρ), ενώ στην επόμενη αγωνιστική και με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ (2/3), θα ενισχυθούν με τον Αμερικανό Μπόμπι Μπράουν (33 χρ., 1.88), που επιστρέφει στην Ελλάδα ύστερα από εφτά χρόνια (Αρης).

Στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός είχε ενθουσιασμό στο α΄ δεκάλεπτο (22-11), έπαθε… καθίζηση στη δεύτερη περίοδο (18-28 και ημίχρονο 40-39) και ο Σφαιρόπουλος αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τον αδιάφορο Μακλίν και τους Στρέλνιεκς, Τόμπσον και Ρόμπερτς που έγιναν θεατές των προσπαθειών του Σπανούλη (9 ασίστ), του Μιλουτίνοφ, του Παπανικολάου και του Πρίντεζη, ο οποίος «τελείωσε» το παιχνίδι, με τρίποντο τα 35΄΄ (78-70) πριν από τη λήξη. Η Βαλένθια ήταν λίαν ανταγωνιστική, παρά την απουσία βαθμολογικού κινήτρου για τη νίκη, αλλά ο πρώην «ερυθρόλευκος» Ερικ Γκριν δεν βοήθησε, όσο αναμενόταν, τον Σαν Εμετέριο στην παραγωγή του σκορ, λόγω και της επικεντρωμένης άμυνας των γηπεδούχων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μακλίν 2, Παπαπέτρου 2, Σπανούλης 25 (1), Μιλουτίνοφ 15, Στρέλνιεκς, Πρίντεζης 8 (1), Παπανικολάου 11 (1), Ρόμπερτς 4, Τόμπσον 2.
ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Τόμας 11, Γκαρθία 5 (1), Αμπάλντε 7, Ντούμπλιεβιτς 4, Σαν Εμετέριο 19 (3), Πλάις, Σάστρε 2, Γκριν 13, Ντόρνεκαμπ 7 (1).

Τα άλλα αποτελέσματα: TΣΣΚΑ (προκρίθηκε στα πλέι οφ)-Μπασκόνια 93-86, Φενέρ-Αρμάνι 89-70, Μάλαγα-Μακάμπι… Σήμερα: Εφές-Ζαλγκίρις, Μπάμπεργκ-Ερ. Αστέρας, Μπαρτσελόνα-Ρεάλ.

• Δύσκολη αποστολή, αλλά με τον στόχο της νίκης να είναι εφικτός, θα έχει σήμερα (19.00) ο Παναθηναϊκός στη Μόσχα, όπου τον περιμένει η Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα. Οι «πράσινοι» θα ενισχυθούν με τους νεοαποκτηθέντες Τζέιμς και Πέιν, ενώ στη 12άδα θα είναι και ο Αντετοκούνμπο. Στη Χίμκι (7η θέση, 13 νίκες-9 ήττες), η συμμετοχή του «εγκεφάλου» του παιχνιδιού της, Αλεξέι Σβεντ, θα κριθεί σήμερα και οι θετικές πιθανότητες είναι αυξημένες.

• Ο ΠΑΟΚ προχώρησε σε νέα προσθήκη ξένου παίκτη, με την απόκτηση του 25χρονου φόργουορντ Τέραν Πέτεγουεϊ που θα παίξει στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στην Καρσίγιακα. Ο Πέτεγουεϊ αγωνίστηκε στη Ναντέρ και αποχώρησε λόγω σοβαρού πειθαρχικού παραπτώματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή