Πως επηρεάζει το stress το σωματικό μας βάρος

Πως επηρεάζει το stress το σωματικό μας βάρος

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον φρενήρη ρυθμό που ζούμε, είμαστε εκτεθειμένοι στο stress συνεχώς, από την προσωπική μας ζωή και την δουλειά, μέχρι και κατά την διάρκεια της οδήγησης. Σε όλες αυτές τις καταστάσεις τα επινεφρίδια συνεχώς εκκρίνουν κορτιζόλη, που συνεχώς ανεβάζει τα επίπεδα του σακχάρου το οποίο με την σειρά του δημιουργεί συνεχώς την ανάγκη έκκρισης ινσουλίνης που συνεχώς αποθηκεύει λίπος.

To stress δεν κάνει γενικά καλό στον οργανισμό, ενώ με την αύξηση της κορτιζόλης απορυθμίζονται και οι άλλες ορμόνες χάνοντας την ισορροπία τους γι αυτό συχνά βλέπουμε γυναίκες με συνεχόμενο stress να εμφανίζουν πρώιμη εμμηνόπαυση. Αρνηθείτε όσο μπορείτε τις συνθήκες που σας εμπλέκουν σε άσκοπο stress ασκηθείτε, που εκτός από την ευεξία που σας προκαλεί σας βοηθάει και να χάσετε βάρος.

Όταν επιτευχθεί ο στόχος της απώλειας βάρους μπαίνουμε στην φάση της συντήρησης ώστε να διατηρηθεί το αποτέλεσμα αυτή η φάση είναι η σημαντικότερη. Όσο καταναλώνουμε τους απαραίτητους υδατάνθρακες στο ποσό του σακχάρου που χρειάζονται οι μύες, οι υδατάνθρακες δεν θα αποθηκεύονται σαν λίπος. Η προτεραιότητα του σώματος είναι να αντικαθιστούν όσο σάκχαρο καίγεται με σάκχαρο.

Εάν δεν θέλετε να γυμνασθείτε, τότε ο περιορισμός των υδατανθράκων περαιτέρω είναι απαραίτητος.

Πως επηρεάζει το stress το σωματικό μας βάρος-1

Όσοι παρόλα αυτά, παράγουν παραπάνω ινσουλίνη λόγω συνδρόμου Χ αντίστασης ινσουλίνης μεταβολικού συνδρόμου θα χρειασθεί φαρμακευτική υποστήριξη, προκειμένου να περιοριστεί η γλυκοζυλίωση που χαρακτηρίζει τον μηχανισμό της, ή χορηγούμε συμπληρώματα όπως το χρώμιο το άλφα λιποϊκό οξύ που βοηθούν την καλύτερη χρήση της ινσουλίνης.

Συγχρόνως, πρέπει να επαναφέρουμε την ισορροπία των ορμονών που διαταράσσεται κατά την αύξηση της ηλικίας να εντοπίσουμε τα φάρμακα που μπορεί να εμποδίζουν την προσπάθεια ώστε να προχωρήσουμε σε επιτυχή διαχείριση του βάρους που αποτελεί βασικό παράγοντα για επιτυχημένη γήρανση.

Πως ξεκινάμε

Με την προϋπόθεση ότι διενεργούμε τον ετήσιο έλεγχο υγείας κάθε δύο χρόνια. Σε συνεργασία με τον γιατρό μας, εξετάζουμε την λειτουργία του θυρεοειδούς. Μετράμε την σύσταση του σώματος, η πιο αξιόπιστη μέθοδος είναι είναι η DPX η ίδια που μετράμε και την οστική μας πυκνότητα. Καλό είναι πριν ξεκινήσουμε να μετρήσουμε και τον βασικό μας μεταβολισμό με την μέθοδο της έμμεσης θερμιδομετρίας (αναπνέουμε ήρεμα και ξαπλωμένοι στο μηχάνημα για 10 λεπτά). Μπορούμε τώρα να αρχίσουμε.

 

ΠΗΓΗ: papelle.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή