Πόρισμα καταπέλτης για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας – Για «άτυπες σημειώσεις» κάνει λόγο η Παπασπύρου

Πόρισμα καταπέλτης για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας – Για «άτυπες σημειώσεις» κάνει λόγο η Παπασπύρου

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας κατά τη διάρκεια εγχείρησης ρουτίνας φέρνει στην επιφάνεια η ομιλία του Αδωνη Γεωργιάδη την Τετάρτη στη Βουλή.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, έκανε λόγο για συγκάλυψη του πορίσματος του θανάτου του παιδιού αφήνοντας μάλιστα αιχμές πως η παραπάνω συγκάλυψη είναι απόρροια της συγγένειας της αναισθησιολόγου του Bενιζέλειου Νοσοκομείου Νεκταρία Πολάκη, που συμμετείχε στην εγχείρηση, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτουν τα πορίσματα που κατέθεσε ο κ. Γεωργιάδης και δημοσιεύουν σήμερα «Τα Νέα», η κατηγορία που βαραίνει την αναισθησιολόγο είναι αυτή της «βαριάς ιατρικής αμέλειας» για «παρεκκλίσεις από την εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων για την ανάταξη του βρογχόσπασμου, καθόσον δεν χορηγήθηκαν βρογχοδιασταλτικά, και για τη μη ορθή χρήση της αδρεναλίνης όσον αφορά την οδό (ενδοφλέβια) και τη χορηγούμενη δοσολογία». 

Όπως κάνει γνωστό, το δημοσίευμα, στην έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) αμφισβητούνται τα συμπεράσματα σχετικών ΕΔΕ, στα οποία γινόταν λόγος για κακή συνεργασία μεταξύ του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και οι οποίοι εντοπίζουν πλημμελή ενημέρωση των ιατρικών εντύπων αλλά και σοβαρά κενά στον προεγχειρητικό έλεγχο.

Παράλληλα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), είχε καταγγείλει τότε ότι στο κέντρο του κάδρου των ευθυνών βρισκόταν μια νοσηλεύτρια.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Πολάκη το 2015 είχε ομολογήσει ότι είχε προχωρήσει σε υπεξαίρεση οπιοειδών σκευασμάτων από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), κατηγορία για την οποία το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο ιατρών ΕΣΥ της είχε επιβάλει την ποινή προστίμου αποδοχών ενός μηνός για το πειθαρχικό παράπτωμα «απρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας συμπεριφοράς υπαλλήλου εκτός υπηρεσίας».

Παπασπύρου: «Ατυπες σημειώσεις» το πόρισμα 

«Αυτά τα πορίσματα που έχουν κυκλοφορήσει είναι ενημέρωση της γενικής επιθεωρήτριας προς τον γενικό διευθυντή του ΣΕΥΠ», σχολίασε σχετικά η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, τονίζοντας ότι «πρόκειται για άτυπες σημειώσεις της επιθεωρήτριας, οι οποίες δεν έχουν καν υπογραφεί».

«Το πόρισμα έχει σταλεί και δεν έχει φτάσει ακόμα σε εμένα. Μόλις φτάσει σε μένα, θα το κοινοποιήσω παντού. Παντού!», υπογράμμισε σε πρωινή εκπομπή στον Αnt1, αποδίδοντας μάλιστα την καθυστέρηση στη γραφειοκρατία.

«Δεν ελέγχω εγώ το ΣΕΥΠ, το ΣΕΥΠ έχει γενικό επιθεωρητή», είπε χαρακτηριστικά εξηγώντας ότι «το μόνο που μπορώ να κάνω εγώ είναι αν δε συμφωνώ με το πόρισμα να το προωθήσω προς τα συμβούλια». Σημείωσε, δε, ότι την υπόθεση έχει αναλάβει η Εισαγγελία.

Απαντώντας μάλιστα σε όσα της καταλογίζονται για παρακώλυση του ελέγχου της υπόθεσης του θανάτου 4χρονης  Μελίνας τόνισε: «Δεν ελέγχω πολιτικά πρόσωπα, αλλά μόνο δημόσιους υπαλλήλους».

Οπως είπε η κ. Παπασπύρου, ανέλαβε τη θέση της Γενικής Επιθεωρήτριας το Φεβρουάριο του 2016 και η υπόθεση υπήρχε από το 2015, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιος σχετικός φάκελος στην υπηρεσία της Δημόσιας Διοίκησης. Στο πλαίσιο αυτό, διευκρίνισε πως στην υπηρεσία της υπήρχε μόνο φάκελος για πειθαρχικά παραπτώματα, ενώ ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται υπό τον έλεγχο της ΣΕΥΠ (Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή