Παραδοχή Κουρουμπλή: Εγώ είμαι ο «Π.Κ.» στη δικογραφία της Novartis

Παραδοχή Κουρουμπλή: Εγώ είμαι ο «Π.Κ.» στη δικογραφία της Novartis

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής παραδέχθηκε σήμερα το πρωί ότι ευσταθούν οι κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι το όνομά του αναφέρεται στην επίμαχη δικογραφία για την υπόθεση Novartis. «Εγώ είμαι ο “Π.Κ.” που αναφέρει το έγγραφο του FBI», είπε χαρακτηριστικά, ενώ επιβεβαιώσε την ύπαρξη αναφοράς πολιτικών προσώπων στο εν λόγω έγγραφο. 

Μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1 γνωστοποίησε ακόμη  ότι ενημερώθηκε πρώτη φορά για την υπόθεση το 2014, όταν ο Μάριος Σαλμάς του είπε ότι οι Αμερικανοί ερευνούν τις πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας.

 «Μου είπε ότι υπάρχει πρόβλημα στον χώρο των φαρμάκων και ότι το ψάχνουν οι Αμερικανοί. Δεν μου μίλησε για συγκεκριμένα πρόσωπα. Μου είπε ότι ψάχνουν τη Novartis γιατί νοθεύει τον ανταγωνισμό στην Ελλάδα», τόνισε.

Παράλληλα, διέψευσε ότι ο ίδιος είπε πως το σκάνδαλο της Novartis είναι το μεγαλύτερο από τη σύσταση του κράτους. «Εγώ δεν είπα ποτέ ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από τη σύσταση του κράτους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε «να αφήσουμε τη δικαστική έρευνα να ψάξει το θέμα και να μη βιαζόμαστε». «Θεωρώ ότι πολιτικές ευθύνες υπάρχουν. Ας μη βιαζόμαστε όμως», πρόσθεσε. 

«Από αυτή την ιστορία πρέπει να βγουν κάποια συμπεράσματα. Τι θα πάρει πίσω η Ελλάδα και τι θα διεκδικήσει η χώρα μας όσον αφορά στην παραγωγή των φαρμάκων», κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή