Eπεσε η αυλαία στους Χειμερινούς για την Ελλάδα

Eπεσε η αυλαία στους Χειμερινούς για την Ελλάδα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον αγώνα του Γιάννη Αντωνίου στην τεχνική κατάβαση ολοκληρώθηκαν για τα ελληνικά χρώματα οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ. Ο πρωταθλητής μας δεν κατάφερε να τερματίσει και, έτσι, χάρη στην προηγούμενη βαθμολογία, πλασαρίστηκε στην 75η θέση.

Η πίστα όπου διεξήχθη ο αγώνας της τεχνικής κατάβασης ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Από τους 108 αθλητές που αγωνίστηκαν, μόνο οι 52 πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Αντρέ Μίρερ (Σουηδία). Στο αλπικό σύνθετο των γυναικών νίκησε η Μισέλ Γκίσιν (Ελβετία).

Ιστορία έγραψε η εθνική ομάδα χόκεϊ στον πάγο των ΗΠΑ. Χρειάστηκε να περάσουν 20 χρόνια για να ανεβεί και πάλι η Αμερική στην πρώτη θέση του ολυμπιακού βάθρου. Το 1998, στο Ναγκάνο, οι ΗΠΑ είχαν υπερισχύσει του Καναδά. Από τότε μέχρι και το 2014 η καναδέζικη σημαία κυριαρχούσε. Χθες, με πρωταγωνίστρια την τερματοφύλακα Μάντι Ρούνι, οι ΗΠΑ επικράτησαν στα πέναλτι του Καναδά με 3-2 και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο.

Στις λεπτομέρειες και στην τελευταία προσπάθεια κρίθηκε η πρωτιά στο big air του σνόουμπορντ γυναικών. Η Ανα Γράσερ (Αυστρία) στο τελευταίο της άλμα, χάρη σε μια εντυπωσιακή προσπάθεια, βαθμολογήθηκε με 96,00 (185 στο σύνολο), άφησε στη δεύτερη θέση την Αμερικανίδα Τζέιμι Αντερσον (177,25) και στην τρίτη τη Νεοζηλανδή Ζι Σινότ (157,50).

Στο αυριανό πρόγραμμα ξεχωρίζει ο τελικός στο καλλιτεχνικό πατινάζ των γυναικών. Υποψήφιες για το χρυσό μετάλλιο είναι οι Ρωσίδες Αλίνα Ζαγκίτοβα και Ευγενία Μεντβέντεβα. Εάν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά, τότε θα είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ρωσίας στους Χειμερινούς της Πιονγκτσάνγκ. Στον πίνακα των μεταλλίων προηγείται η Νορβηγία (13-12-10) και ακολουθούν Γερμανία (13-7-5) και Καναδάς (9-7-8).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή