Υπέρ της χρήσης κάνναβης και για ψυχαγωγική χρήση ο Στ. Θεοδωράκης

Υπέρ της χρήσης κάνναβης και για ψυχαγωγική χρήση ο Στ. Θεοδωράκης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ανάρτησή του στο Facebook, o επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, αναφέρεται στη φαρμακευτική χρήση κάνναβης, με αφορμή και την επικείμενη συζήτηση στη Βουλή. 

«Τις επόμενες μέρες η Βουλή θα συζητήσει για την φαρμακευτική χρήση κάνναβης. Στην γνωμοδότηση της ιατρικής Ομάδας Εργασίας αναφέρεται ότι «η σχέση κλινικού οφέλους – ανεπιθύμητων ενεργειών είναι ευνοϊκή για μια σειρά από νόσους, όπως η καχεξία, η ανορεξία στο HIV/AIDS, η επιληψία, ο χρόνιος πόνος, ο νευροπαθητικός πόνος, η ναυτία, καθώς και έμμεσα στην ναυτία της χημειοθεραπείας, στην σπαστικότητα που σχετίζεται με την πολλαπλή σκλήρυνση κ.α.».

Το Ποτάμι θα υπερασπιστεί αυτή την αλλαγή. Αν και θα έπρεπε να κάνουμε ένα πιο τολμηρό βήμα και να συζητήσουμε χωρίς ταμπού και για την ψυχαγωγική της χρήση από τους ενήλικες. Να μην συνεχίσουμε να κλείνουμε τα μάτια μπροστά στην ανεξέλικτη και παράνομη χρήση χασίς. Η αποποινικοποίηση θα βοηθούσε κυρίως τα παιδιά που πάντα έλκονται από το απαγορευμένο» τονίζει ο κ. Θεοδωράκης και προσθέτει:

«Πιστεύω ότι θα βρεθούν βουλευτές από όλες τις πτέρυγες να τοποθετηθούν σοβαρά επί του θέματος χωρίς να φοβούνται – και εδώ!- το πολιτικό κόστος. Αυτός είναι ο λόγος που ο Γρηγόρης Ψαριανός κάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου στην αρμόδια Επιτροπή. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από την συμμαχία των προοδευτικών, των ενημερωμένων, των τολμηρών. Και αφού δεν μπορούμε να την πετύχουμε στην κορυφή, ας το επιχειρήσουμε σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή