Οι Γάλλοι ανακαλύπτουν τη δύναμη των αγγλικών

Οι Γάλλοι ανακαλύπτουν τη δύναμη των αγγλικών

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτρα για τη βελτίωση της γνώσης της αγγλικής γλώσσας από τους γάλλους μαθητές σκοπεύει να λάβει η γαλλική κυβέρνηση, αφού, όπως ανακοίνωσε χθες η γνώση της αγγλικής αποτελεί μέσο, το οποίο θα καταστήσει πιο εύκολη την «κατάκτηση του κόσμου» από τους νέους της χώρας. Παράλληλα, η γαλλική κυβέρνηση παρουσίασε μία στρατηγική προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα στις εμπορικές συναλλαγές.

Οι Γάλλοι μαθητές σημειώνουν μάλλον φτωχές επιδόσεις στην εκμάθηση της αγγλικής διεθνείς κατατάξεις. Από την τελευταία, μάλιστα, κατάταξη του «Education First» προέκυψε ότι οι Γάλλοι είναι οι δεύτεροι χειρότεροι Ευρωπαίοι στα Αγγλικά, αφήνοντας πίσω τους μόνο τους Ιταλούς.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρντ Φιλίπ δήλωσε μάλιστα ότι «τα αγγλικά είναι πλέον η παγκόσμια γλώσσα. Πρέπει να τα μιλάμε αν θέλουμε να δρούμε και να κινούμαστε σε περιβάλλον παγκοσμιοποίησης».

Ο ίδιος ανέφερε ότι η κυβέρνησή του θα κάνει υποχρεωτικό για τους μαθητές  Λυκείου ή και φοιτητές  να έχουν περάσει  τα διεθνώς αναγνωρισμένα τεστ πιστοποίησης της Αγγλικής όπως αυτά του Cambridge ή το IELTS.

Εξήγγειλε μάλιστα ότι  η ίδια η κυβέρνηση θα καλύπτει   το κόστος αυτών των εξετάσεων

«Είμαι πεπεισμένος ότι  αυτά τα μέτρα θα αλλάξουν την κατάσταση. Θα βοηθήσουν  περισσότερους Γάλλους να βγουν έξω και να κατακτήσουν τον κόσμο».

Το νέο γαλλικό δόγμα στρατηγική στον τομέα των γλωσσών έρχεται στον απόηχο  των πρόσφατων απογοητευτικών επιδόσεων της γαλλικής οικονομίας στον τομέα του εμπορικού ελλείμματος που το 2017 ήταν το χειρότερο των τελευταίων 5 ετών (62, 4 δισ. ευρώ), καθώς η άνοδος των εξαγωγών υπερφαλαγγίστηκε μία ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στις εισαγωγές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή