Αυστηρό μήνυμα Τουσκ προς Αγκυρα για τις προκλήσεις σε Αιγαίο και ΑΟΖ

Αυστηρό μήνυμα Τουσκ προς Αγκυρα για τις προκλήσεις σε Αιγαίο και ΑΟΖ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Τη στήριξη των Ευρωπαίων ηγετών έλαβαν η Ελλάδα και η Κύπρος, μετά την ενημέρωση του Νίκου Αναστασιάδη και του Αλέξη Τσίπρα για την τουρκική επιθετικότητα στο ανατολικό Αιγαίο κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής.

«Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει αυτές τις δράσεις», είπε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, μετά την λήξη της συνάντησης.

Συγχρόνως, υπογράμμισε το δικαίωμα της Κύπρου να εξερευνήσει και να αξιοποιήσει τους φυσικούς πόρους της, σύμφωνα με το δίκαιο της Ε.Ε. και το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.«Αυτές οι ενέργειες αντιβαίνουν στη δέσμευση της Τουρκίας για καλές σχέσεις γειτονίας και την εξομάλυνσή τους με όλα τα κράτη μέλη», τόνισε ο κ. Τουσκ.

Συγχρόνως, η κυπριακή πλευρά φαίνεται να κατέφερε τον στόχο της να αποσπάσει κάτι παραπάνω από μία δήλωση υποστήριξης καθώς ο κ. Τουσκ εκπροσωπώντας τους 27 δήλωσε πως «θα αξιολογήσουμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου εάν οι συνθήκες είναι κατάλληλες για να πραγματοποιηθεί η Συνάντηση ηγετών με την Τουρκία στη Βάρνα, στις 26 Μαρτίου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή