Μητσοτάκης: H χρήση του όρου «Μακεδόνας» από τη Μέρκελ δεν ήταν χρήσιμη

Μητσοτάκης: H χρήση του όρου «Μακεδόνας» από τη Μέρκελ δεν ήταν χρήσιμη

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιλογή της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ να αποκαλέσει «Μακεδόνα» τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, κατά τη συνάντησή που είχαν στο Βερολίνο «δεν ήταν χρήσιμη», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» και τον Γιώργο Αυτιά, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως στην τρέχουσα συγκυρία οι όροι «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» όταν γίνονται αναφορές στην ΠΓΔΜ θα πρέπει να αποφεύγονται, καθότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό και υπάρχει μεγάλη ευαισθησία από πλευράς του λαού.

Επιπλέον, προσέθεσε πως η επαναφορά στο προσκήνιο των συζητήσεων για το Σκοπιανό απέδειξε ότι στη χώρα μας υπάρχει μεγάλη πατριωτική ευαισθησία, κάτι το οποίο ουδείς μπορεί να το παραγνωρίσει.

Ολόκληρη η συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ θα προβληθεί αύριο Σάββατο το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ (6:00 – 10:00).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή