Η Τουρκία βομβάρδισε αυτοκινητοπομπή Κούρδων

Η Τουρκία βομβάρδισε αυτοκινητοπομπή Κούρδων

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρά από τον τουρκικό στρατό που έχει εισβάλει στη βόρεια Συρία δέχθηκε χθες κουρδική αυτοκινητοπομπή, η οποία επιχειρούσε να εισέλθει στην πόλη του Αφρίν. Σύμφωνα με τον Μπιρούσκ Χασάκα, εκπρόσωπο της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG, που ελέγχει το Αφρίν, η αυτοκινητοπομπή αποτελούνταν από 30-40 οχήματα που μετέφεραν εκατοντάδες αμάχους, τρόφιμα και ιατρική βοήθεια, σε μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης για τον πολιορκημένο κουρδικό πληθυσμό. Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και δέκα τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ωστόσο, ανακοίνωση του τουρκικού στρατού υποστηρίζει ότι η αυτοκινητοπομπή μετέφερε «τρομοκράτες, όπλα και πυρομαχικά», ώστε να ενισχυθούν οι δυνάμεις της YPG που αντιμετωπίζουν στο πεδίο της μάχης τα τουρκικά στρατεύματα και τους συμμάχους τους από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό. Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι τα στρατεύματα της χώρας του καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφευχθούν απώλειες αμάχων στο Αφρίν. Ωστόσο, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, κατήγγειλε χθες ότι τουλάχιστον 26 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 17 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της τουρκικής εισβολής.

Στο μεταξύ, Εμανουέλ Μακρόν και Αγκελα Μέρκελ έστειλαν επιστολή στον Βλαντιμίρ Πούτιν, κάνοντας έκκληση να υποστηρίξει η Ρωσία την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ανατολική Γούτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή