Κώστας Αχ. Καραμανλής: Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ως επάγγελμα μόνον την τέχνη της μικροπολιτικής

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ως επάγγελμα μόνον την τέχνη της μικροπολιτικής

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ως επάγγελμα μόνον την τέχνη της μικροπολιτικής. Γι' αυτό και είναι άριστοι σε ένα πράγμα: στην ίντριγκα και στην επικοινωνιακή λάσπη. Από τη μια παριστάνουν τους σταυροφόρους της κάθαρσης κι από την άλλη προσπαθούν να παρέμβουν στο έργο της Δικαιοσύνης».

Αυτά ανέφερε χθες βράδυ από τα Τρίκαλα στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, αναφερόμενος στο θέμα της Novartis.

Και συνέχισε: «Ας το καταλάβουν λοιπόν καλά. Η Δικαιοσύνη δεν είναι υπάλληλος της πολιτικής. Αποτελεί διακριτή εξουσία, την οποία πρέπει όλοι να σέβονται. Μέλημα κάθε υπεύθυνης πολιτικής δύναμης είναι να προστατεύει το έργο της Δικαιοσύνης».

Για το θέμα της ΠΓΔΜ, o βουλευτής Σερρών υποστήριξε ότι είναι πλέον σε όλους σαφές πως η κυβέρνηση δεν έχει ξεκάθαρη εθνική στρατηγική και μπήκε σε διαπραγμάτευση χωρίς σοβαρή προετοιμασία, προσθέτοντας:

«Δυστυχώς, από ένα περήφανο έθνος εξελισσόμαστε σε έναν φοβικό λαό. Διότι όποιος τολμήσει να μιλήσει πατριωτικά, θεωρείται ξαφνικά γραφικός, οπισθοδρομικός. Θεωρείται παράλογο το να υπερασπίζεσαι την ιστορία σου, τα σύνορά σου, τη σημαία σου. Θέλουμε τη λύση. Δεν είμαστε δογματικοί. Αλλά δεν θα υποχωρούμε από τις εθνικές μας θέσεις».

Ειδική αναφορά ο κ. Κώστας Καραμανλής έκανε για τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως σε αυτά τα κρίσιμα χρόνια που ζούμε, η πατρίδα μας έχει ανάγκη την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Επειδή βιώνουμε, εξήγησε, μια τεράστια κρίση. Και η ιστορία έχει δείξει ότι πάντα, πρόσθεσε, ήταν η δική μας παράταξη που έβγαζε την Ελλάδα από την κρίση και την έστηνε ξανά στα πόδια της. Γιατί αυτή η κρίση, συνέχισε, για να αντιμετωπιστεί, χρειάζεται μια παράταξη που να πιστεύει ειλικρινά στην ελεύθερη οικονομία και στον ευρωπαϊκό δημοκρατικό προσανατολισμό της χώρας. Η χώρα χρειάζεται την Κεντροδεξιά, για να αντιμετωπίσει τη ζημιά που της κάνει αυτή η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς Αριστερά, δεν παρέλειψε να τονίσει επίσης ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας. Για το νομό Τρικάλων έκανε λόγο για πολλά πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή και θα πρέπει να αξιοποιηθούν, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, ενώ κινείται προς τη θετική κατεύθυνση το γεγονός, ότι έχετε επενδύσει στην ανάπτυξη της τοπικής σας τουριστικής βιομηχανίας, που ξεκινά από τον χειμερινό τουρισμό στο Περτούλι και φτάνει μέχρι τον πολιτιστικό και θρησκευτικό τουρισμό, με κορωνίδα τα Μετέωρα. Το πιο σημαντικό που απαιτείται σήμερα – όπως έγινε κι επί κυβέρνησης της ΝΔ το 2004-2009, είναι να σχεδιάσουμε την επόμενη γενιά μεγάλων έργων, δεν παρέλειψε να τονίσει, για να καταλήξει:

«Έργα, που θα βοηθήσουν και την ανάπτυξη του νομού σας, όπως η ολοκλήρωση του Ε65 και η σύνδεσή του με την Εγνατία αλλά και τη Νέα Οδό, αλλά και να υλοποιηθεί η ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφάρσαλο- Καλαμπάκα». Αργά το μεσημέρι ο κ. Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καλαμπάκας, όπου είχε συνάντηση με το δήμαρχο κ. Χρήστο Σινάνη και ξενοδόχους της περιοχής, ενώ δεν παρέλειψε να επισκεφθεί και τα Μετέωρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή