Ποιοι διακρίθηκαν στον διαγωνισμό της «Κ»

Ποιοι διακρίθηκαν στον διαγωνισμό της «Κ»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των δοκιμίων για τον φοιτητικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η «Κ» με θέμα την επιχειρηματικότητα, σε συνεργασία με τέσσερα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Οι τέσσερις φοιτητές που βραβεύθηκαν ήταν ο Βασίλης Σαζακλίδης, προπτυχιακός στο τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης· η Βάσω Χαλαζιά, φοιτήτρια Νομικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών· η Σοφία Τσαρούχα, προπτυχιακή φοιτήτρια Marketing στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών· και ο Χρήστος Κουφοκώτσιος, που κάνει μεταπτυχιακό στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από το ΕΚΠΑ τιμητική αναφορά θα γίνει επίσης στο δοκίμιο της Κωνσταντίνας Καλούτσα, επίσης φοιτήτριας της Νομικής.

Τα τέσσερα δοκίμια θα δημοσιευθούν προσεχώς στην «Καθημερινή». Το δοκίμιο του κ. Κουφοκώτσιου, με θέμα τις επιχειρηματικές προοπτικές του αγροτικού τομέα, επελέγη ως ο νικητής των νικητών και θα δημοσιευθεί στο κυριακάτικο φύλλο.

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι διαγωνιζόμενοι φοιτητές κλήθηκαν να γράψουν ένα κείμενο έως 850 λέξεις, με θέμα τους επιχειρηματικούς κλάδους που έχουν μέλλον στην Ελλάδα, τη στάση της κοινής γνώμης απέναντι στην επιχειρηματικότητα στα χρόνια της κρίσης, τα σημαντικότερα εμπόδια στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης, αλλά και πρόσφατες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης.

Το κάθε πανεπιστήμιο απέστειλε μία λίστα με τους επικρατέστερους υποψηφίους. Στη συνέχεια μία τετραμελής επιτροπή, απαρτιζόμενη από τον Απόστολο Λακασά και τον Γιάννη Παλαιολόγο της «Καθημερινής», τον Γιώργο Παγουλάτο καθηγητή Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Μάρκο Βερέμη ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Upstream, επέλεξε τους τελικούς νικητές.

Οι τέσσερις βραβευθέντες θα παρευρεθούν στην εκδήλωση «Καθημερινές Συναντήσεις» την προσεχή Τρίτη, με θέμα την εξωστρεφή επιχειρηματικότητα. Ομιλητές στην εκδήλωση, που θα λάβει χώρα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, θα είναι ο Παναγής Βουρλούμης, ο ιδρυτής και CEO της Workable Νίκος Μωραϊτάκης, ο ιδρυτής και CEO της Innoetics Αιμίλιος Χαλαμανδάρης και η Κωνστάντζα Σμπώκου-Κωνσταντακοπούλου, διευθύνουσα σύμβουλος της Sbokos Hotel Group και πρόεδρος Δ.Σ. της Endeavor Greece.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή