Ενα tweet ζημίωσε με 1,3 δισ. δολάρια τη Snap

Ενα tweet ζημίωσε με 1,3 δισ. δολάρια τη Snap

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ποσό του 1,3 δισ. δολαρίων έχασε η εταιρεία Snapchat, μητρική της Snap, όταν η Κάιλι Τζένερ, μέλος της οικογένειας Καρντάσιαν-Τζένερ, έγραψε ένα tweet ότι δεν ανοίγει πλέον την εφαρμογή. Η Τζένερ δεν διευκρίνισε κατά πόσον ευθύνεται το ότι έγινε προσφάτως μητέρα ή αν απλώς δεν της αρέσει ο καινούργιος σχεδιασμός της εφαρμογής. Είναι, όμως, γεγονός ότι με τη δήλωσή της αυτή έπεισε τα 24,5 εκατ. των θαυμαστών της που την ακολουθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να εγκαταλείψουν τη Snap. Ακολούθησε μεγάλη πτώση της μετοχής της και της χρηματιστηριακής της αξίας, η οποία ενδεχομένως να μην οφείλεται μόνον στην Κάιλι Τζένερ.

Αναλυτές της Wall Street διαπίστωσαν ότι μειώθηκε ο αριθμός των χρηστών της Snap μετά τον καινούργιο σχεδιασμό της πλατφόρμας. Εξάλλου, μία ημέρα μετά το tweet της Τζένερ, η βιομηχανία καλλυντικών Maybelline New York ρώτησε όσους την ακολουθούν στο Twitter αν θεωρούν ότι πρέπει να παραμείνει στην πλατφόρμα Snapchat. Οπως ανέφερε, διαπίστωσε μεγάλη μείωση της συμμετοχής στην επικοινωνία μέσω Snap, αλλά θέλει να παραμείνει σε επικοινωνία με όσους την παρακολουθούν μέσω των κοινωνικών δικτύων. Ο Μαρκ Μέι, αναλυτής της Citigroup, υποβάθμισε τη μετοχή της εταιρείας, προτείνοντας στους επενδυτές να την πουλήσουν, καθώς διαπίστωσε ότι αυξάνονται τα αρνητικά σχόλια μετά τον ανασχεδιασμό της εφαρμογής. Εκτιμά, μάλιστα, πως θα μειωθούν περαιτέρω οι χρήστες της Snap και θα πληγούν τα κέρδη της εταιρείας. Εν τω μεταξύ, πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της Snapchat, Εβαν Σπίγκελ, είναι μάλλον ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους CEO στις ΗΠΑ. Μετά την αρχική δημόσια εγγραφή της εταιρείας τον Μάρτιο, πήρε ως πρόσθετη αμοιβή μετοχές αξίας 636,6 εκατ. δολαρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή